Mlastina - Susanne Jansson

Mlastina - Susanne Jansson
-10%
Preț: 31,50 RON
35,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-006-261-5
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 240
Format: 13X20

DESCRIERE

Mlastina - Susanne Jansson
 
... strada era pustie şi cufundată în tăcere, ca în fiecare duminică. Şi-a pus în cele din urmă bagajele în portbagaj, s-a urcat la volan şi a pornit la drum.

A luat-o spre nord, pe autostrada E45, lăsând oraşul Gothenburg adormit în urma ei. Se simţea de parcă s-ar fi furişat după o aventură de-o noapte.

După un timp a oprit la o benzinărie ca să alimenteze. Şi-a cumpărat o cafea şi alte câteva lucruri pe care să le folosească în primele câteva zile. După care a pornit din nou la drum. în scurt timp, peisajul a început să se transforme, devenind din ce în ce mai întunecat, mai profund.

Imaginează-ţi, i-a luat doar câteva ore pentru a se întoarce în timp, cu mulţi ani în urmă. La tărâmul acela cu lacuri şi păduri. în acel loc căruia îi aparţinea cu adevărat.

Se simţise întotdeauna ca o străină în oraşul acela de la malul mării. Talazurile învolburate, nestatornice, capricioase. Nu-şi găsise niciodată locul printre oamenii aceia care ieşeau mereu în larg, cărora le facea plăcere să privească stâncile şi orizontul, care venerau soarele şi care îşi doreau ca vremea să fie permanent frumoasă.
 
Era ca şi cum ar fi avut aceleaşi aşteptări şi din partea ei, o atitudine relaxată, la care nu avusese niciodată acces, dar pe care învăţase să o mimeze într-o oarecare măsură.

Vară de vară, când păşea pe granitul acela călduţ din Bohuslăn, de fiecare dată când se aventura în mare ca să înoate, i se părea că marea încerca să o arunce înapoi la mal, din reflex. Parcă valurile ar fi ştiut că nu se afla în mediul ei natural acolo.

O ploaie rece, de septembrie, începuse să se prelingă pe parbrizul maşinii. O ploaie slabă, domoală. Ca şi cum toamna se apropia pe vârfuri, încercând să nu deranjeze pe cineva.

„Hai“, şi-a spus ea. „Hai cu mine. Lasă-te dusă de val. O vom face împreună...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0536 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.