Moartea lui Hitler. Ancheta in dosarele secrete ale KGB

Moartea lui Hitler. Ancheta in dosarele secrete ale KGB
-20%
Preț: 32,00 RON
40,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-7461-9
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 365
Format: 14x20

DESCRIERE

Moartea lui Hitler. Ancheta in dosarele secrete ale KGB - Jean-Christophe Brisard, Lana Parshina

 
La 8 mai 1945, Germania nazistă capitulează. Hitler se sinucisese cu o săptămînă înainte în buncărul său subteran. Englezii, americanii și sovieticii sărbătoresc împreună victoria. Aceasta este versiunea oficială.
 
A existat însă mereu și o altă versiune: Hitler ar fi scăpat din Berlinul asediat și ar fi supraviețuit războiului. Care este adevărul? Răspunsul s-ar putea afla în arhivele serviciilor secrete ale fostei Uniuni Sovietice...
 
Fragment:
 
Acum se poate consacra liniştit ceremoniei ce se pregăteşte sub ochii săi.
De câteva minute, nişte soldaţi îşi fac de lucru febril în mica sală unde Hitler obişnuieşte să-şi ţină şedinţele militare. Sub supravegherea lui Linge, scot scaune, mută mobile cu o anumită precipitare. Să fie oare, în sfârşit, pregătiri în vederea plecării?
Pe culoar apare un necunoscut în uniformă nazistă. Se numeşte Walter Wagner şi vine direct de afară. Este escortat de doi bărbaţi cu un aer sever. Locuitorii adăpostului îşi pun întrebări: cine o fi? Are vreo legătură cu trădarea lui Himmler? Adjutantul Rochus Misch chestionează un camarad: „Mi-a spus, pe un ton laconic, că era vorba de un ofiţer de stare civilă. Am făcut ochii mari. «Da, e un ofiţer de stare civilă, fiindcă Hitler se va căsători! »”.
Eva Braun jubilează. De câteva zile îşi imploră amantul s-o ia de soţie. Nu se poate resemna cu ideea de a muri fără să poarte oficial numele celui pe care-1 iubeşte - acel bărbat întâlnit la Munchen în 1929. Pe atunci nu avea decât 17 ani şi lucra în atelierul fotografului agreat de Hitler, Heinrich Hoffmann98. Foarte repede fonnează un cuplu. Ea îi pomeneşte de căsătorie. El îi răspunde că nu-şi aparţine sieşi, că are deja o soţie, care este Germania. Astăzi Germania nu-1 mai satisface. Ca şi cu o metresă nedemnă de dragostea lui, a hotărât să rupă jurămintele şi, de aici încolo, e liber să se unească cu Eva Braun.
Alegerea martorilor la căsătorie fiind limitată de evenimente, ei vor fi Joseph Goebbels şi Martin Bormann. Nici un martor feminin. Eva Braun n-are dreptul să-şi spună părerea şi-i acceptă de bine, de rău prezenţa lui Bormann, acest om pe care tare-l mai detestă. Amândoi îşi dispută de ani de zile afecţiunea lui Hitler; sunt geloşi pe influenţa pe care o pot avea asupra stăpânului. Bormann, ca mulţi dintre apropiaţii lui Hitler, o judecă sever pe tânăra femeie: îi lipseşte profunzimea, se arată prea frivolă, mai preocupată de culoarea ojei unghiilor ei decât de politică. Hanna Reitsch, poate fiindcă era în secret îndrăgostită de Fuhrer, merge până la o înfăţişa drept o seini-idioată egoistă şi infantilă.
Către ora 1 dimineaţă, viitorii soţi pătrund în sala de recepţie. Hitler e foarte palid la faţă, ca aceia care n-au mai văzut lumina zilei de mai multe zile. Poartă tunica sa militară obişnuită, boţită toată de orele petrecute de el lungit pe pat. Singură cochetărie, şi-a agăţat de ea insigna de aur a partidului, Crucea de Fier clasa I şi medalia răniţilor de război
 
 
Partea I
Ancheta (I)
Moscova, 6 aprilie 2016   
Berlin, mai 1945     16
Moscova, octombrie 2016    
Paris, octombrie-noiembrie 2016  

Partea a Il-a
Ultimele zile ale lui Hitler

19 aprilie 1945
„ Unde sunt ruşii? Rezistă frontul? Ce face Fuhrerul?
Când părăseşte Berlinul? ” (înalţi funcţionari nazişti prezenţi în Fuhrerbunker-ul berlinez) 
20 aprilie 
„Ziua de naştere a Fuhrerului, dar, din păcate, starea de spirit
nu îndeamnă la sărbătoare. ” (Jurnalul intim al lui Martin Bonnann)   
21 aprilie 1945
„începuse cea din urmă luptă. ” (Erich Kempka, şoferul personal al lui Hitler)    
 
...
 
Partea a III-a
Ancheta (II)
Moscova, decembrie 2016   
Lubianka, Moscova, decembrie 2016  
Berlin, 2 mai 1945    
Moscova, martie 2017    
Moscova, mai 1945    
Arhivele de Stat Militare din Rusia, Moscova, martie 2017   

Partea a IV-a
Concluzii?
Moscova, martie 2017   
Berlin, 30 mai 1946   
2017, vara  
Paris, septembrie 2017   
Note privitoare la arhive  
Mulţumiri   
Note   

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0616 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.