Modele de scalare. De la mic la mare, de la mare la inimaginabil și de la inimaginabil la posibil - Jamer Hunt

Modele de scalare. De la mic la mare, de la mare la inimaginabil și de la inimaginabil la posibil - Jamer Hunt
Preț: 45,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-722-435-1
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 232
Format: 13x20

DESCRIERE

Modele de scalare. De la mic la mare, de la mare la inimaginabil și de la inimaginabil la posibil - Jamer Hunt 

 
Cât cântăreşte un gigabyte?

Nivele cu bulă şi termometre de exterior. Busole şi ceasuri deşteptătoare. Toate acestea se produceau în fabrici, le ţineam în cutu de scule şi pe noptiere. Acum sunt „app-uri”, incluse gratuit în smartphone-uri, accesibile cu o simplă mişcare de deget.
 
Când eram mici, improvizam busole dintr-un dop de plută, un ac de cusut şi un magnet; sau ne făceam ceas solar din beţe şi pietre. Busola şi ceasul din telefoanele noastre, compuse din microcircuite, electroni, linii de cod şi pixeli luminoşi, ar putea la fel de bine să fie fabricate de spiriduşi minusculi din praf magic.
 
Dispariţia acestor instrumente mecanice în măruntaiele smartphone-ului este o transformare la graniţa fantasticului. Puţini dintre noi ar şti cum să umble la busola din interiorul telefonului, asta presupunând că ar îndrăzni. Şi unde am găsi-o... orice ar fi ea?

Intr-un sens important, fiecare dintre uneltele acestea - polobocul, termometrul, busola şi ceasul - ne ajută şi să înţelegem conceptul de scală. Fiecare organizează forţe nevăzute - orientarea, temperatura, direcţia şi timpul - în formă perceptibilă.
 
Din senzaţie apare măsurătoarea; din haos apare ordinea. Bula de aer se echilibrează la locul ei când e aşezată pe o suprafaţă plană, situându-ne în univers. Fizica din spatele ei se explică de la sine: o bulă de aer captivă într-un tub de sticlă umplut cu etanol colorat alunecă spre stânga sau spre dreapta, în sus sau în jos, în funcţie de cât de plană e suprafaţa...
 
CUPRINS:
 
 
Introducere             
 
1.    Despre exactitate m ştiinţa     
2.    Figură şi fundal     
3.    Astea merg până la 11        
4.    Violenţă la scara minusculă      
5.    Numere: nu-mereu de încredere    
6.    Incadrare scalară           
7.    Miezul    
8.    Porci mistreţi şi probleme turbate   
9.    Prezenţă?     

Mulţumiri 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0620 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.