Mulcirea culturilor de legume - Blaise Leclerc

Mulcirea culturilor de legume - Blaise Leclerc
Preț: 16,50 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-649-117-4
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 96
Format: 13X20

DESCRIERE

Mulcirea culturilor de legume. Mai putin udat, mai putine buruieni, legume de calitate - Blaise Leclerc

 
Păstraţi apa menţinând schimburile gazoase
 
Dacă unul dintre principalele scopuri ale mulcirîî este de a conserva apa în profunzime, va trebui să fim atenţi ca schimburile gazoase dintre sol şi atmosferă sa se desfăşoare corect. Rădăcinile şi toate organismele trăitoare în sol au nevoie de oxigen pentru a respira: acesta vine din atmosferă.
 
Gazul carbonic produs în interiorul solului de către aceleaşi rădăcini şi vieţuitoare are nevoie să fie evacuat. Aerul va trebui să aibă posibilitatea de a circula corect la interfaţa sol-atmosferă.
 
Atenţie la formarea crustei
 
Mulcitul trebuie să fie tot timpul permeabil ia aer. Referitor la mulcitul din materii vegetale, textura şi umiditatea acestuia vor trebui supravegheate. Un muici din fân proaspăt cosit şi neuscat în prealabil, în strat gros, poate să se transforme foarte uşor într-o crusta cenuşie, nu prea groasă dar foarte compactă, în interiorul căreia aerul circul greu.
 
Aveţi aşadar grijă ca mulciul pe care îl folosiţi să fie format din vegetaţie uscată: apoi va trebui supravegheat deoarece se poate tasa la baza, mai ales după o perioadă ploioasă mai prelungită: nu ezitaţi să controlaţi ce se petrece cu mulciul, câteva săptămâni după ce a fost aşezat...
 
CUPRINS:
 
1. MOTIVE PENTRU A MULGI
De ce mulcim?     10
Pentru a economisi apa     12
Pentru limitarea buruienilor     18
Pentru a proteja culturile contra bolilor     23
Pentru protecţia culturilor împotriva dăunătorilor     26
Pentru a proteja suprafaţa solului             30
Pentru hrănirea fiinţelor trăitoare în sol     34

2. MATERIALE PENTRU MULGIRE
Materiale de origini diverse         41
Paiele       44
Buruieni uscate             46
Ierburi proaspete     47
Vreji de legume     48
Frunze                             49
Spărturi de lemn         50
Mulciul vegetal din comerţ     51
Folii din plastic     52
Foliile biodegradabiie        53
Alte mulciri       54
Compostul din muici vechi       56

3. FIECARE CULTURĂ CU MULCITUL EI
Bazele tehnicii     60
Mulciri de foarte lungă durată (peste un an)             64
Exemplul trandafirului     40
Exemplul căpşunului         41
Mulcirile de lungă durată (de la şase luni la un an)     70
Exemplu! tomatelor sau şcoala de mulcire     72
Mulciul de durată medie (de la patru la şase luni)             76
Exemplul cartofului 20 cm      79
Mulcirile de scurtă durată (o lună până la patru luni)             80
Exemplul salatelor de primăvară     81
Exemplul mazării gurmande     82
Excepţii de la mulcire     84
ANEXĂ      89

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0910 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.