Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Muzica pentru cameleoni - Truman Capote

Muzica pentru cameleoni - Truman Capote
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 306
Format: 11x18
29,90 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Muzica pentru cameleoni - Truman Capote

 
... e înaltă şi zveltă, cam la vreo şaptezeci de ani, cu părul argintiu, cochetă, nici neagră şi nici albă, cu o piele de un auriu pal, ca romul. E o aristocrată din Martinica şi locuieşte în Fort‑de‑France, dar are un apartament şi la Paris.
 
Stăm pe terasa locuinţei ei, o casă aerisită, elegantă, care pare construită din dantelării de lemn; îmi aminteşte de unele case vechi din New Orleans.
 
Bem ceai de mentă cu gheaţă, uşor înviorat cu absint. Trei cameleoni verzi se aleargă între ei pe terasă; unul se opreşte la picioarele lui Madame, fluturându‑şi limba bifurcată, iar ea comentează:
 
— Cameleonii ăştia. Nişte fiinţe cu adevărat excepţionale. Cum îşi schimbă ei culorile. Roşu. Galben. Verde‑lămâie. Roz. Levănţică. Şi ştiai că sunt mari amatori de muzică? Mă priveşte cu ochii ei frumoşi, negri. Nu mă crezi?
 
În cursul după‑amiezii îmi povestise multe lucruri ciudate. Cum grădina ei se umplea noaptea de fluturi de noapte giganţi. Că şoferul ei, un personaj demn care mă adusese la ea acasă într‑un Mercedes verde‑închis, îşi otrăvise soţia şi evadase de pe Insula Diavolului.
 
Şi descrisese un sat aflat sus, în munţii din nord, locuit exclusiv de albinoşi:
 
— Nişte omuleţi mărunţi, albi ca creta, cu ochii ro‑ zalii. Din când în când mai apare câte unul şi pe străzile din Fort‑de‑France.
 
— Da, sigur că vă cred. Ea îşi înclină capul argintiu.
 
— Nu, nu mă crezi. Dar o să ţi‑o dovedesc. După asta, trece lunecând în răcorosul ei salon carai‑ bian, o cameră umbroasă, cu ventilatoare care se rotesc progresiv în tavan, şi se aşază la un pian bine acordat.
 
Eu am rămas încă pe terasă, dar pot s‑o studiez pe femeia asta şic, în vârstă, produsul mai multor rase. Ea se apucă să cânte o sonată de Mozart...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 3.3902 sec
loader
Caut in catalog...
loader