Nascut pentru a invinge - Muriel James

Preț: 59,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 320
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Nascut pentru a invinge - Muriel James

 
... credem ca această carte poate servi drept ghid pentru cei interesaţi de teoria personalităţii şi de relaţiile interpersonal. Scopul ei este să ii ajute pe profesioniştii din domeniul sănătăţii mintale, pe cei din management şi educaţie, precum şi pe oamenii de rând preocupaţi de descoperirea unor modalităţi interesante şi practice de a se inţelege pe ei înşişi.
 
Cu siguranţă, nu este menită să ia locul psihoterapiei profesionale. Cei cu tulburări grave ale personalităţii au nevoie de ajutor din afară, precum şi de angajamentul lor total pentru a se face bine.

Suntem convinse că oamenii nu sunt în totalitate nici la mila eredităţii şi nici la cea a mediului. Ei le pot modifica pe ambele. Speranţa noastră este că această carte te va ajuta să conştientizezi puterea reală pe care o deţii, să iei în mâini frâiele propriei vieţi, să nu te temi de decizii, să-ţi dezvolţi propriul sistem etic, să îmbogăţeşti viaţa altora şi să înţelegi că te-ai născut pentru a învinge.

Vrem să mulţumim sincer celor care ne-au influenţat şi ne-au ajutat. Ar fi imposibil să îi enumerăm pe toţi aici. Dorim să ne exprimăm recunoştinţa în mod special faţă de dr. Eric Berne şi dr. Frederick Peris pentru învăţăturile şi scrierile lor.

Dorim să exprimăm aprecierea noastră la adresa studenţilor, a clienţilor, a consilierilor şi a cursanţilor noştri. Le mulţumim pentru încrederea acordată şi pentru ceea ce am învăţat de la ei. De asemenea, suntem recunoscătoare pentru răbdarea, dragostea şi încurajările arătate de familiile noastre...
 
Fragment:
 
Copilăria şi starea copil a eului
 
... dar ce sunt eu?
 
... un copil care plânge în noapte?
 
Un copil care plânge pentru lumină:
Şi fără altă limbă decât un strigăt! Alfred Tennyson
 
Orice copil se naşte cu un set de caracteristici moştenite într-un mediu social, economic şi emoţional specific şi este instruit în anumite moduri de către figuri autoritare. Orice copil trăieşte evenimente semnificative, cum ar fi moartea cuiva din familie, boală, durere, accidente, mutări geografice şi crize economice, Aceste influenţe contribuie la unicitatea copilăriei pentru fiecare persoană. Nu există doi copii, nici măcar în aceeaşi familie, care să aibă aceeaşi copilărie.
 
Starea copil a eului
Fiecare dintre noi are în interiorul creierului şi al sistemului nervos înregistrări permanente ale modului în care am simţit propriile impulsuri în copilărie, ale modului în care am luat contact cu lumea, ale modului în care ne-am simţit în legătură cu lumea cu care am luat contact şi a modului în care ne-am adaptat. Starea Părinte a eului încorporează personalităţile oamenilor cu autoritate semnificativi din punct de vedere emoţional; Starea Copil a eului este lumea interioară a sentimentelor, a experienţelor şi a adaptărilor.

O persoană care răspunde aşa cum face un copil - curios, afectuos, egoist, răutăcios, jucăuş, plictisit, manipulator - răspunde din starea Copil a eului. Aceasta cunoaşte trei dimensiuni perceptibile: Copilul Natural, Micul Profesor şi Copilul Adaptat

Copilul Natural este acea parte a stării Copil a eului, care este copilul foarte tânăr, impulsiv, neinstruit, expresiv, existent încă în interiorul fiecărei persoane. Adesea este ca un bebeluş egocentric, iubitor de plăcere, al cărui răspuns este afecţiunea atunci când îi sunt îndeplinite nevoile sau revolta atunci când nu îi sunt îndeplinite.

Micul Profesor este înţelepciunea neşcolită a unui copil. Este acea parte a stării Copil a eului care este intuitivă, răspunde mesajelor nonverbale şi îşi ascultă instinctul. Folosindu-şi această parte, un copil îşi dă seama de diferite lucruri, cum ar fi când să plângă, când să fie liniştit şi cum să-şi manipuleze mama pentru ca aceasta să-i zâmbească. Micul Profesor este, de asemenea, extrem de creativ...
 
CUPRINS:
 
Nota editorilor     
Prefaţă la a 25-a ediţie aniversară
    
1.    Invingători şi învinşi   
2.    Privire de ansamblu asupra analizei tranzacţionale    
3.    Foamea de stroke-uri a oamenilor şi organizarea timpului   
4.    Drama scenariilor de viaţă   
5.    Panentingul şi starea Părinte a eului   
6.    Copilăria şi starea Copil a eului   
7.    Identitatea personală şi sexuală    
8.    Colecţionarea de timbre şi jocurile        
9.    Starea Adult a eului    
10.    Autonomia şi etica adultului
 
Epilog 
Index

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Psihologie

Created in 0.0204 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.