Naufragiul civilizațiilor - Amin Maalouf

Naufragiul civilizațiilor - Amin Maalouf
-20%
Preț: 36,00 RON
45,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-7928-7
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 328
Format: 13x20
Categoria: Stiinte sociale

DESCRIERE

Naufragiul civilizațiilor - Amin Maalouf

 
... Arafat şi camarazii săi nu vor întârzia să înţeleagă faptul că această complexitate, departe de-a fi un obstacol pentru ambiţiile lor, le oferea, dimpotrivă, oportunităţi nelimitate dacă se vor arăta în stare s-o manevreze inteligent.
 
Atunci când se evocă insondabilele subtilităţi ale vieţii politice libaneze, nu se subliniază întotdeauna faptul că în comunitatea creştină maronită, căreia trebuie să-i aparţină obligatoriu orice preşedinte al Republicii, se dispunea de la independenţă încoace şi de un alt post-cheie, cel de comandant-şef al armatei.
 
Generalul Chehab, deja menţionat în paginile de faţă, îşi asumase preşedinţia la capătul unei crize acute; şi în ultimele decenii, cele două funcţii au fost atât de strâns asociate, încât s-a căpătat obiceiul să nu se mai aleagă decât generali în magistratura supremă.
 
Această curioasă practică va fi probabil pasageră. Dar e adevărat că instituţia militară a fost multă vreme percepută, pe drept sau pe nedrept, ca un bastion pentru maroniţi, iar percepţia a jucat un rol determinant în timpul perioadei cruciale în care mişcările palestiniene căutau să se stabilească în Liban.
 
Mulţi musulmani resimţeau pe vremea aceea o mare neîncredere faţă de armata naţională, reproşându-i că nu luase parte la război alături de celelalte armate arabe. „Ar fi vrut ca teritoriul nostru să fie şi el invadat şi ocupat?”, persifla un politician din epocă. Dar e drept că, în climatul de amărăciune şi furie ce...
 
CUPRINS:
 
Prolog   
I.    Un paradis în flăcări  
II.    Popoare menite pierzaniei    
III.    Anul marii răsturnări    
IV.    O lume în descompunere   
Epilog

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0476 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.