Ne pregatim pentru excelenta! Olimpiade nationale de limba si literatura romana, clasele V-VIII - Cristina Cergan

Ne pregatim pentru excelenta! Olimpiade nationale de limba si literatura romana, clasele V-VIII - Cristina Cergan
Preț: 48,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-47-3804-5
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 264
Format: 20x26
Categoria: Culegeri

DESCRIERE

Ne pregatim pentru excelenta! Olimpiade nationale de limba si literatura romana, clasele V-VIII - Cristina Cergan

 
... bucuria lecturii și întâlnirea cu lumea fascinantă a limbii române se concretizează pentru elevi prin participarea la olimpiade și concursuri, în urma cărora dobândesc un plus de experiență ca cititori critici, rafinament în comunicare, precizie în idei, curajul de a-și exprima propriile opinii sau de a da curs imaginației, respectând rigorile disciplinei.
 
Toate acestea le-am avut în minte atunci când am creat această carte pentru voi, cei care urmează să se bucure de performanță la disciplina Limba și Literatura Română. Suntem conștienți că voi, cei care deschid paginile acestei cărți, sunteți cititori entuziasmați, dornici să ajungă la un nivel tot mai bun de cunoaștere a literaturii și a limbii române.
 
Ne-am gândit ca, în pregătirea participării la olimpiade și concursuri, să fim alături de voi. În aceste pagini veți găsi modele de subiecte realizate după structura subiectelor de examen din anii precedenți, atât pentru proba scrisă, cât și pentru proba orală, și, în plus, am considerat că v-ar fi mai ușor să aveți la îndemână câteva repere teoretice care să vă conducă pregătirea.
 
Din aceste motive, am construit câteva fișe teoretice dedicate tiparelor textuale, optime atât pentru lectură, cât și pentru redactare, apoi am propus organizatori grafici care să vă modeleze etapele premergătoare redactării propriu-zise a textelor și, nu în ultimul rând, am realizat subiecte cu texte interesante, care să vă motiveze să deschideți lumea textului, să descoperiți frumusețea cuvântului, iar aventura cunoașterii să fie una care să vă provoace bucuria reușitei.
 
Dacă vreți să ajungeți la un nivel ridicat de performanță, suntem alături de voi și vă oferim câteva sfaturi!
 
 Să vă pregătiți caietul de lectură cu rigurozitate, astfel încât să citiți pentru a cunoaște mai multe, pentru a vă diversifica posibilitățile lingvistice, dar și pentru a vă provoca creativitatea; suntem siguri că sunteți cititori de cursă lungă!
 
 Să parcurgeți cu atenție teoria și exercițiile de gramatică și să verificați rezolvarea lor cu ajutorul răspunsurilor pe care le-am propus. Nu uitați: gramatica o învățăm pentru a ști să comunicăm corect și trebuie să fim conștienți de rolul și configurarea tuturor elementelor limbii!
 
 Să parcurgeți textele din subiecte cu foarte multă atenție. Realizați o lectură lentă și cu scop (propuneți-vă pentru început să citiți cu scopul de a identifica tema textului), având creionul în mână și notând ideile cele mai importante, dar și cele neclare, pentru a putea reveni asupra lor. După o primă lectură, concentrați-vă pe exerciții și extrageți cuvintele-cheie ale cerințelor pentru a putea identifica sau deduce unde se află posibilele răspunsuri.
 
Nu uitați că textul are o țesătură alambicată, cu ascunzișuri și taine pe care voi trebuie să le descoperiți. Formați-vă ochiul rezolvând cât mai multe exerciții și discutați cu profesorul vostru posibilele interpretări. Noi am încercat să vă ajutăm propunând anumite răspunsuri, dar suntem siguri că vă veți angrena în jocul cuvintelor și al ideilor, astfel încât să abstractizați ideile și să propuneți răspunsuri nuanțate.
 
CUPRINS:
 
Cuvânt-înainte  
 
Capitolul I Tipare textuale 
Textul narativ    6
Textul descriptiv    10
Textul dialogal/dialogat    14
Textul explicativ    16
Textul argumentativ    20
Enunţuri
 
Capitolul II Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română. Teste de antrenament pentru proba scrisă    23
Clasa a V-a    24
Clasa a VI-a    47
Clasa a VII-a    71
Clasa a VIII-a    99
 
Capitolul III Olimpiada Naţională Interdisciplinară de Limba şi Literatura Română şi Religie
CULTURĂ ŞI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ. Teste de antrenament pentru proba scrisă    127
Clasa a V-a. Secţiunea - Creaţia ca dar al iubirii divine    128
Clasa a VI-a. Secţiunea - Eu şi universul meu familial    134
Clasa a VII-a. Secţiunea - Omul în comuniune cu semenii şi divinitatea    142
Clasa a VIII-a. Secţiunea - Iubirea ca formă de comuniune şi împlinire    151
 
Capitolul IV Olimpiada pentru elevii din mediul rural UNIVERSUL CUNOAŞTERII PRIN LECTURĂ.
Teste de antrenament pentru proba scrisă    159
Clasa a V-a    160
Clasa a VI-a    163
Clasa a VII-a    166
Clasa a VIII-a
..........
......

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0622 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.