Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Neinfricatii - Evadari spectaculoase din lagarele japoneze

Neinfricatii - Evadari spectaculoase din lagarele japoneze
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 288
Format: 13x20
Categoria: Dezvaluiri
29,90 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Neinfricatii - Evadari spectaculoase din lagarele japoneze (Mark Felton)

 
... deși există multe cărți bune care istorisesc experiențele abominabile și, totodată, curajul teribil de care au dat dovadă mii de prizonieri de război capturați de către japonezii victorioși la sfârșitul anului 1941 și începutul anului 1942, relatările despre evadări din lagărele japoneze sunt mult mai rare...
 
Din carte:
 
Patru mii opt sute de kilometri spre libertate

Majestatea sa împăratul este foarte preocupat de soarta • prizonierilor de război
 
Locotenent-colonelul Y. Nagatomo, Lagărul Thanbyuzayat, Birmania, 28 octombrie 1942
 
Soldatul Roy Pagani şi-a croit drum prin junglă, rupând vegetaţia cu o asemenea viteză, ca şi cum Câinii Iadului s-ar fi aflat pe urmele lui. Căldura era înăbuşitoare, în timp ce transpiraţia continua să-i curgă pe faţă din cauza efortului Pădurea era plină de păsări ciripitoare şi de insecte.
 
Ţânţarii îi bâzâiau în jurul capului, în timp ce el continua să alerge. Japonezii nu erau foarte departe în urma lui, şi să recadă în mâinile lor nu era o soluţie pe care s-o ia în calcul.
 
Era îmbrăcat ca un băştinaş din Birmania, cu un turban înfăşurat în jurul capului şi cu picioarele goale şi murdare. De umăr avea atârnată o mică geantă, în care avea ceva de mâncare şi apă.
 
Echipat astfel şi cu atât de puţine provizii, soldatul era hotărât să parcurgă pe jos o mie şase sute de kilometri, până în India...
 
............
 
... despărţiseră când avea patru ani, după care fusese crescut la şcoala de băieţi a unei mănăstiri. Părăsise şcoala la numai trei sprezece ani, pentru a-şi căuta de lucru. In iulie 1933, la vârsta de optsprezece ani, Pagani a trecut pe bicicletă pe lângă un post de recrutare al armatei.
 
A sprijinit bicicleta de un perete şi a intrat. „A intrat şi a spus că voia să se Înroleze, doar că la înălţimea lui de 1, 69 îi mai lipsea 1 cm până la Înălţimea regulamentară”, îşi aminteşte prietenul şi camaradul său de război, sergentul John Boyd din Corpul Aerian al Armatei SUA. „Sergentul care făcea recrutările l-a întrebat dacă nu se putea întinde un strop mai mult.
 
Pagani s-a ridicat un pic pe călcâie şi a fost imediat acceptat.”. Pagani a făcut serviciul militar în India, între 1934 şi 1937, înainte să se întoarcă în Regatul Unit, unde s-a căsătorit în 1939, cu puţin timp înainte de începerea ostilităţilor.
 
In octombrie 1939, Pagani a mers în Franţa cu Trupele Ex-pediţionare Britanice. Dat fiind că vorbea limba franceză fluent, a găsit un post de interpret foarte apreciat.
 
Pe 10 mai 1940, germanii au declanşat războiul lor fulger împotriva Franţei şi în Ţările de Jos, astfel încât timp de trei săptămâni Pagani s-a retras cu unitatea, pentru a se salva, la Dunkirk, în cele din urmă reuşind să ajungă în siguranţă la Dover, pe 1 iunie. După odihnă şi altă specializare, Pagani s-a alăturat Corpului de elită pentru Recunoaştere.
 
Motto-ul Corpului de Recunoaştere era „Numai duşmanul din faţa ta”, o descriere destul de exactă a rolului operaţional pe care-1 aveau, de a culege informaţii de utilitate tactică, de pe câmpul de luptă.
 
Batalioanele „Recce” mergeau înaintea diviziilor britanice de infanterie şi scrutau, de asemenea, şi flancurile, în avans. Munca era deosebit de periculoasă, fiind nevoie de un anumit tip de soldat care s-o facă - unul care să fie în acelaşi timp inteligent şi agresiv. Doar cei mai promiţători dintre...
 
 
CUPRINS:
 
Prefaţă - Celor care nu s-au predat niciodată
Introducere
 
Capitolul 1 - Evadarea este interzisă
 
Capitolul 2 - O barcă rapidă cu destinaţia China
 
Capitolul 3 - BAAG şi Marea Evadare
 
Capitolul 4 - „Aici BBC”. 105
 
Capitolul 5 - Zece evadaţi de la Tojo
 
Capitolul 6 - Patru mii opt sute de kilometri spre libertate 
 
Capitolul 7 - Oficial mort 
 
Capitolul 8 - Un marş către nicăieri
 
Addenda A - Panoul de onoare
 
Addenda B - Discursul locotenent-colonelului Y. Nagatomo, şeful administraţiei lagărelor din Thailanda, în faţa prizonierilor de război aliaţi, închişi în lagărul Thanbyuzayat, Burma, 28 octombrie 1942
 
Note       
Bibliografie    
 
Cronologia Războiului din Asia-Pacific 
Mulţumiri 
 
Index

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

În curând...

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.1790 sec
loader
Caut in catalog...
loader