Neliniște - Linn Ullmann

Neliniște - Linn Ullmann
-20%
Preț: 36,00 RON
45,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-8024-5
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 376
Format: 13x20

DESCRIERE

Neliniște - Linn Ullmann

 
... pisica costa o mie de dolari. E o persană cu păr lung, cu fire argintii dispuse într-un model complicat şi cu o personalitate la fel de complicată.

— Cel mai important e să fie periată în fiecare zi, ne spune crescătoarea.

Crescătoarea arată ea însăşi ca o persană şi ne împărtăşeşte că are acasă nu una, nu două, ci peste douăzeci de pisici. Are o faţă mică şi înghesuită, un nas mic şi roşu, nişte urechi mici şi drăguţe şi doi ochi blegi şi verzi, cu o privire uimită sau resemnată sau puţin ofuscată.
 
La corp e slabă. Şi-a strâns părul cărunt, cârlionţat şi lung până la mijloc într-o coadă în vârful capului. O vreme, am avut impresia că mama se gândea serios dacă nu cumva să renunţe la pisică şi s-o ia acasă pe doamna din faţa noastră.

Am hotărât ca noua pisică să se numească Susy Jolie, am decis în avionul cu care zburam peste Atlantic. Acum suntem aici, încă buimace de la diferenţa de fus orar, mamă şi fiică în mijlocul sufrageriei crescătoarei de pisici, aşezate pe scaune cu model floral care scârţâie îngrijorător sub noi.
 
Masa şi pervazurile ferestrelor sunt decorate cu tot soiul de pisici din porţelan alb şi verde şi am primit fiecare câte o ceaşcă mică şi neagră cu ceai Lipton călâi, cu pliculeţele încă înăuntru. In timp ce crescătoarea se află la bucătărie şi pregăteşte nişte fursecuri, mama descoperă că nu a primit nici o linguriţă la ceai, aşa că pescuieşte cu degetul mic pliculeţul, care începe să picure pe faţa de masă.
 
Se uită disperată în jur, căutând cu privirea o farfurioară, dar nu găseşte nici una, aşa că lasă plicul să alunece înapoi în ceşcuţă cu un pleosc. Mama preferă ceaiul slab, fierbinte şi slab şi făcut nu cu pliculeţ, ci cu frunze de ceai infuzate într-un ceainic şi strecurate, ştiu toate astea foarte bine.
 
Unul din lucrurile pe care le făceam adeseori când eram mai mică era să-i fac mamei ceai când era obosită şi o durea capul. Ceai şi masaj la frunte. „Ai mâini pricepute", spunea ea. „Mâini care pot linişti nervii care mi se strâng."

Mirosul puternic de pipi de pisică ne izbeşte când mama parchează maşina închiriată în faţa casei crescătoarei şi deschide uşa. Mama îşi ridică nasul impunător - nasul care, paradoxal, îi accentuează şi îi ascunde frumuseţea deopotrivă -, adulmecă şi zice:

—    Nimic nu miroase la fel de rău ca pipiul de pisică! Eşti sigură că vrei o pisică?...
 
CUPRINS:
 
I.    Preludiul de la Hammars 
II.    Bobine    
III.    Spre Munchen   
IV.    Fie-ţi milă de mine  
V.    Fratele tău în noapte   
VI.    Gigă

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0557 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.