Nemurirea - Stephen Cave

Nemurirea - Stephen Cave
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-341-136-9
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 360
Format: 13x20

DESCRIERE

Nemurirea - Stephen Cave

 
... au încercat să o distrugă. Ciocanele pendulau să-i spargă nasul elegant şi să-i zdrobească gâtul lung şi graţios. De-a lungul întregului regat, statuile şi busturile marii regine erau făcute praf şi pulbere. Numele ei a fost scos de pe monumente şi s-a interzis rostirea lui. Această întruchipare a feminităţii regale nu trebuia să mai fie văzută sau amintită niciodată.

Era o sentinţă făcută să reziste veşniciei: nici un cult nu trebuia să-i îngrijească mormântul, păstrându-i sufletul viu, cu tămâie şi ofrande; nu trebuia să-i fie păstrată demnitatea, pentru ca ea să poată domni în Lumea Cealaltă. Scurta ei dinastie a fost abolită.
 
Prin ştergerea ei în mod sistematic din istorie, noul faraon nu numai că a epurat Egiptul de ideile şi influenţa ei, ci cu bună ştiinţă a dat-o unei uitări reci şi fără sfârşit. Sau asta a crezut el că face.

Trei mii două sute treizeci de ani mai târziu, Ludwig Borchardt, ataşatul egiptolog al Reich-ului german, se grăbea să traverseze o câmpie prăfuită, găurită de săpături arheologice. Tânărul său asistent aştepta cu nerăbdare la intrarea în una din numeroasele gropi excavate; i-a explicat că dăduseră peste rămăşiţele unei case îngropate - deşi cândva fusese grandioasă, părea că hoţii şi trecerea timpului lăsaseră puţine obiecte de valoare.
 
Apoi, un muncitor din zonă, în timp ce îndepărta pământul şi molozul de mii de ani, dăduse peste o secţiune de perete care părea că fusese zidit în grabă. Blocurile vechi de piatră cedaseră la atingerea dălţii sale, căzând în întunericul de pe partea cealaltă.

Borchardt a coborât în şanţ şi şi-a croit drum în grabă prin praf şi printre umbre, către această cameră secretă. Ajuns la deschizătura făcută de muncitori, a păşit cu grijă peste cărămizile sparte. Ridicându-şi torţa, a privit cu atenţie în cămăruţa aceea şi a încremenit.
 
Şiruri de capete de piatră priveau către el ca nişte fantome, şiruri de feţe strălucitoare, fiecare unică, fiecare marcată perfect de capriciile şi cicatricile vieţii - o sprânceană încruntată, un zâmbet încreţit. Era ca şi cum un sfat al acestor oameni din trecut s-ar fi adunat să transmită un mesaj din lumea de dincolo...
 
CUPRINS:
 
Prefaţă    5
1. FRUMOASA CARE, IATĂ, VINE    7
Cele patru căi spre nemurire
 
PARTEA I: RĂMÂNEREA ÎN VIAŢĂ
2.    BARIERE MAGICE    41
Civilizaţia şi elixirul vieţii
3.    TRATAMENTUL CU VITAMINE    67
Ştiinţa împotriva morţii
 
PARTEA A ll-A: ÎNVIEREA
4.    SFÂNTUL PAVEL ŞI CANIBALII    101
Ascensiunea învierii
5.    FRANKENSTEIN REIN VENT AT    131
Reanimatorii moderni
 
PARTEA A III-A: SUFLETUL
6.    SURÂSUL BEATRICEI    161
Ce se întâmplă în paradis
7.    SUFLETUL PIERDUT    192
Reîncarnarea şi dovezile ştiinţifice
 
PARTEA A IV-A: MOŞTENIREA
8.    PRIVIŢI-MI, OAMENI, OPERA GROZAVĂ    227
Gloria veşnică
 
.........
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0581 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.