Niciodată nu e de ajuns. Neuroștiința și experiența dependenței - Judith Grisel

Niciodată nu e de ajuns. Neuroștiința și experiența dependenței - Judith Grisel
-10%
Preț: 40,50 RON
45,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-1104-6
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 280
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Niciodată nu e de ajuns. Neuroștiința și experiența dependenței - Judith Grisel

 
... chimia și fiziologia sistemului nervos uman par aproape perfect concepute pentru abuzul de substanțe. Găsiți un neurotransmițător sau un receptor în creier și este probabil ceva ce puteți absorbi pentru a interfera cu acesta în moduri plăcute, chiar inducătoare de extaz. 
 
Însă sistemul nervos central se auto-monitorizează și se autoreglează și „contracarează modificările activității neuronale produse de stimul în efortul de a readuce activitatea creierului la starea sa neutră, homeostatică”. 
 
Grisel numește modificările activității neuronale implicate în intoxicație „procesul”, care provoacă o reacție egală, dar opusă, „procesul b”, readucând lucrurile la starea normală. 
 
Procesul b se manifestă la diferite intensități în funcție de substanța și cantitatea consumată: mahmureală, „crash and burn” depresii, o dorință insuportabilă de substanță și așa mai departe. "Generat de un sistem nervos puternic adaptiv", spune autorul, "procesul b învață cu timpul și expunerea.
 
Întâlnirile repetate cu stimulul au ca rezultat procese b mai rapide, mai mari și mai durabile, care sunt mai capabile să mențină homeostazia în față de perturbare "...
 
CUPRINS:
 
1. Hrană pentru creier
2. Adaptarea
3. Un exemplu graitor - THC
4. Tesatorii de vise - opiaceele
5. Un baros numit alcool
6. Categoria calmantelor - tranchilizantele
7. Tonicele: stimulentele
8. Limpezirea vederii - Psihedelicele
9. O voință și o cale - alte droguri de care
10. De ce eu?
11. Soluţionarea dependenței
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0621 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.