Noah Shaw. Devenirea - Michelle Hodkin

Noah Shaw. Devenirea - Michelle Hodkin
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 352
Format: 13x20

DESCRIERE

Noah Shaw. Devenirea - Michelle Hodkin

 
... suntem o mână de oameni, cu ochii rămaşi fără la-crimi, noi, supravieţuitorii lui David Shaw.

Imaginează-ţi: noi cinci adunaţi ca un buchet ofilit, bunica mea fiind singurul ciulin rămas în picioare.

Lângă ea, bunicul meu se încovoaie uşor sub marea cupolă de deasupra noastră, pictată de un artist groaznic de faimos acum câteva secole. Este literalmente casa noastră moştenită de la strămoşi şi a fost construită pe la 1500 de către Henry al Nuştiucarelea.
 
Bunicul, cunoscut şi ca Lordul Elliot al II-lea, a fost cândva un englezoi robust, cu o ţinută semeaţă, dar plin de voie-bună. Vânător de fazani, de vulpi, nu însă şi de avere — pe care a mostenit-o de la tatăl său, care a mostenit-o de la al lui şi tot aşa.
 
Acum stă adus de spate alături de bunica mea, iar jumătate de faţă îi este încremenită într-o grimasă permanentă în urma unui atac cerebral de acum doi ani. Am încercat să-l vindec când mi-am dat seama că puteam să o fac. N-a mers. Tot nu ştiu de ce.

Ochii lui de un albastru-deschis sunt înneguraţi şi privesc în gol în timp ce se sprijină în bastonul lui, cu mâna tremurând. Bunica mea îşi ascunde cu greu bucuria la vederea familiei noastre în robe negre stând pe marile trepte de la marea intrare în timp ce ne prefacem că aşteptăm maşinile sub privirile îndoliaţilor care trec la pas. Nu contează că bunicul nu poate urca pe scări —; domniţei Sylvia nu i-ar fi păsat nici cât negru sub unghie.

Imaginează-ţi, dacă vrei, o versiune mai vicleană şi mai crudă a lui Maggie Smith, şi-atunci îţi vei face o idee despre cum arată bunica mea. Adaugă şi o doză nesănătoasă de toxină botulinică şi gata imaginea.

Stând lângă ce a rămas din familia mea, nu m-am simtit niciodată mai străin ca acum. în vreme ce valetul îl ajută pe bunicul să coboare la maşină, mama mea vitregă, Ruth, o prinde de mână pe sora mea, Katie — mai mult de dragul lui Katie decât pentru ea însăşi.
 
De fapt, mama mea vitregă pare să fie chiar bine, îndurând această oroare de parcă ar fi o zi ca oricare alta petrecută împreună cu bunicii mei — s-a antrenat ani de zile ca să fie o americancă modestă şi, pe lângă asta, a doua soţie a tatei.
 
Sora mea, în schimb — cu ochii ei albaştri ca marea mohorâţi şi întunecaţi, privind în gol, şi cu hainele ei negre —, pare ea însăşi moartă; abia bagă de seamă cand mama mea vitregă îi dă drumul ca să se ducă singură spre capelă. Ar trebui să mergem şi noi cu ea, dar bunica a insistat asupra acestui aranjament (maşină separată pentru a doua soţie) şi nici lui Ruth nu i-a păsat suficient

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

35,10 RON
39,00 RON (-10%)
44,10 RON
49,00 RON (-10%)
40,50 RON
45,00 RON (-10%)
Created in 0.0451 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.