Noi, pământenii, și ei, galacticii - Florin Gheorghiță

Noi, pământenii, și ei, galacticii - Florin Gheorghiță
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-8095-5
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 256
Format: 13x20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Noi, pământenii, și ei, galacticii - Florin Gheorghiță

 
Demonstrări ştiinţifice ale existenţei tunelurilor spaţiale
Deşi motoarele marilor rachete alimentate cu combustibili chimici mai sunt încă soluţia de bază a zborurilor navelor şi navetelor terestre în cadrul sistemului nostru solar, în cursul deceniilor celei de-a doua jumătăţi a secolului XX, specialiştii din ţările avansate au făcut eforturi pentru a găsi soluţii tehnice superioare, care să permită zboruri şi spre alte sisteme solare din galaxie, toate fiind situate însă la distanţe imense.
 
De exemplu, pentru a ajunge la „apropiata” stea a lui Barnard, situată la „numai” 6 ani-lumină faţă de Pământ, o navă cu tehnologia actuală ar parcurge traseul în 135. 000 de ani... Deci esenţialul este atât sporirea vitezei de deplasare, cât şi reducerea maximă a cantităţilor de combustibili care trebuie să asigure reîntoarcerea navelor pe Pământ.

Astfel, în acele decenii s-au început studii şi chiar unele experimente ale specialiştilor americani cu motorul atomic Nerva, ce oferea o reducere a greutăţii combustibilului cu 90%. Izolarea faţă de radiaţiile radioactive impunând însă greutăţi extrem de mari, s-a renunţat la soluţia respectivă.
 
Astfel, specialiştii au studiat motorul termonuclear, care se baza pe serii de mici explozii nucleare. Insă problemele constructive mult prea complexe i-au determinat să renunţe chiar şi la realizările experimentale. Dar specialişti englezi de la British Interplanetary Society, fiind totuşi atraşi de această soluţie, au dezvoltat studiul respectiv sub denumirea „proiectul Daedalus”: pentru ajungerea şi reîntoarcerea de la steaua lui Barnard, la o durată a zborului de 50 de ani, ar trebui construită o navă lungă de 240 m şi lată de 165 m, cu o greutate la start de 52. 000 de tone, al cărei motor să atingă o viteză de 40. 000 km/secundă!

Specialişti germani coordonaţi de profesorul Eugen Sanger de la Universitatea din Stuttgart au elaborat, la finele secolului trecut, un studiu şi mai pretenţios: motorul fotonic, bazat pe emiterea unui jet fotonic propulsiv, emis prin procesul fizic al anihilării particulelor materiei prin particule de antimaterie! (Dar până în prezent, şi relativ recent, s-au obţinut atomi de antimaterie numai pentru cel mai simplu element chimic: hidrogenul.)
 
Desigur, posibilităţile de obţinere a combustibilului de antimaterie, precum şi ale depozitării acestuia sunt teme pentru un viitor încă nedeterminat... Problemele ştiinţifice erau însă şi mai variate: motorul navei fotonice ar oferi lent valoarea vitezei luminii (după două săptămâni ar realiza o viteză de „numai” 1. 100 km/secundă); ulterior însă, astronauţii ar fi martori ai unor ciudate fenomene fizice din cauza efectului Doppler, al creşterii frecvenţelor radiaţiilor luminoase la apropierea cu viteză de stele (radiaţiile acestora devenind chiar şi radiaţii X!) şi al scăderii lor la îndepărtarea de acestea (până la un întuneric total în spaţiu). Dar la o problemă esenţială, fizicienii colaboratori nu au putut să ofere un răspuns: pentru atingerea de către navă a vitezei luminii, de 300. 000 km/secundă...
 
CUPRINS:
 
Mulţumiri    
Prefaţă   
 
Capitolul 1. Cum a apărut Viaţa pe Pământ?   
Ce este, în sine, materia vie?  
„Germeni ai Vieţii” formaţi în spaţiu au ajuns şi pe Terra!     
Note    
 
Capitolul 2. Materia vie - o etapă a evoluţiei în spaţiu şi pe Terra 
Care a fost „începutul” Universului?    
Principiul antropic  
Note   
 
Capitolul 3. Noi, pământenii
Adevărata fiinţă umană terestră    
Lumea Sufletelor pământene
Demonstrări ştiinţifice ale existenţei tunelurilor spaţiale   
Note    
 
Capitolul 4. Ei, galacticii   
Impresionante gândiri, cunoaştere şi fapte din trecut
OZN-urile au ajuns şi la Organizaţia Naţiunilor Unite! 
Magia unor legi fizice încă necunoscute    
Stranii reactivări ale enigmei antice a lui Oannes!   
Cercetători, dar şi viitori confraţi veniţi din galaxie    
Note

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0785 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.