NOI versus EI - Ian Bremmer

NOI versus EI - Ian Bremmer
-10%
Preț: 29,61 RON
32,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067939545
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 192
Format: 13x20

DESCRIERE

NOI versus EI - Ian Bremmer

 
... sunt oare globaliștii înspăimântați?
 
Absolut deloc. Economiile Statelor Unite și globale au crescut brusc în 2017 și 2018 și nu există nicio revoluție globală iminentă, nici vreun al Treilea Război Mondial care să ne impună tuturora schimbarea.
 
Furia publică constituie o afecțiune cronică cu care ne‑am obișnuit să trăim pentru că sistemul curent lucrează atât de bine pentru noi. Ce spunea Obama pe vremea când era candidat la președinție?
 
În vremuri tulburi, oamenii care și‑au pierdut locurile de muncă „devin înverșunați, recurg la arme, la religie, la antipatia față de persoanele care nu sunt ca ei, la sentimente potrivnice imigraţiei sau acordurilor comerciale ca manieră de a‑și explica frustrările”. Globaliștii descoperă suficient adevăr în această afirmație, încât nu mai e nevoie să privească mai atent viețile acelor oameni.
 
Noi nu vedem globalizarea și pe imigranți așa cum o fac ei și nu avem senzația că trebuie să facem acest lucru. Iată motivul pentru care această problemă a promisiunilor încălcate nu va fi rezolvată curând. Va fi mai rău. Și nu doar în Statele Unite. Cartea aceasta este despre urmări.
 
Atunci când ființele umane se simt amenințate, identificăm pericolul și căutăm aliați. Folosim inamicul, real sau imaginar, spre a ralia prieteni de partea noastră. Cartea aceasta este despre schimbările politice, economice și tehnologice care se petrec în lume și despre divizările accentuate pe care le vor crea ele între viitoarele valuri de câștigători și perdanți.
 
Este despre modalitățile în care oamenii vor defini aceste amenințări drept lupte pentru supraviețuire care învrăjbesc felurite versiuni de „noi” cu felurite forme de „ei”. Este despre zidurile pe care guvernele le vor construi spre a‑i apăra pe cei dinăuntru de cei din afară și statul de poporul său. Și este despre ceea ce putem face noi în această privință...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0786 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.