Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Noptile salamandrelor

Noptile salamandrelor
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 315
Format: 13x20
40,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Noptile salamandrelor - Marton Evelin

 
... Anwar, o tânără care poartă cu sine avatarurile unei duble origini, maghiaro persane, știe că nu se va maturiza niciodată. Și nici nu-și dorește asta! Ar dori să trăiască o veșnică adolescenţă. Ar dori să cutreiere lumea, să caute, să vadă, să înţeleagă. Să fie peste tot… și să nu rămână nicăieri!...
 
...în zilele acestea am auzit că o limbă mică nu înseamnă că o vorbesc puţini. Această noţiune, mică, se măsoară în distanţă. Ce distanţă trebuie să străbat ca nimeni să nu mă mal înţeleagă şi să nu mai înţeleg pe nimeni?
 
In ţara aceasta trăiesc două sute de triburi. Sunt unii care trebuie să călătorească mult ca să nu mai fie înţeleşi, ca să nu mai înţeleagă. Eu? Mă pot învârti pe-aici roată-roată, val-vârtej, nici dracu nu înţelege ce vorbesc.
 
De aceea, n-are cum altera imaginea pe care şi-au format-o despre mine faptul că, în timpul hoinărelilor mele, bălmăjesc pe înfundate. Cel mult mă vor crede nebună. In cazul unei situaţii critice, asta ar putea fi în favoarea mea.
 
Cine se ia de nebuni? Am văzut însă deunăzi un reportaj despre un institut de boli psihice de aici. Mi-a dat de gândit. Să fiu sau nu nebună aici?
 
Pentru mine e de-a dreptul senzaţional că şi aici e adorat radioul. Obişnuiesc să le povestesc uneori despre faptul că în viaţa dinainte, cum spun ei, am lucrat la radio. De atunci mă consideră om. Sau aproape om.
 
In definitiv, femeia e o altă specie. Nu? în Africa, situaţia femeilor e schimbătoare, deocamdată văd numai că e şi haotică, la fel ca orice altceva. De aceea nu regret că nu m-am născut femeie masai.
 
Personalizarea prin expresia viaţa dinainte e serioasă şi ridicolă în aceeaşi măsură. E de parcă m-ar considera uneori extraterestră, sigur că nu mă consideră, dar mă compătimesc.
 
Asta a ieşit la iveală când Gheitan, prietenul Pilotului, mă transporta spre munţii Usambara împreună...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
0757.319.090
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.1022 sec
loader
Caut in catalog...
loader