Novicele. Invocatorul - Cartea intai

Novicele. Invocatorul - Cartea intai
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 415
Format: 13x20
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Novicele. Invocatorul - Cartea intai (Taran Matharu)

 
Demoni, magie si aventuri epice – astfel pot fi caracterizate cartile din seria Invocatorul, incluse in lista New York Times a celor mai vandute carti.
 
    Fletcher nu este decat un biet ucenic fierar, dar intamplarea face sa descopere ca este inzestrat cu darul de a invoca demoni de pe alt taram. Obligat sa-si paraseasca satul din cauza unei crime pentru care nu e vinovat, se vede nevoit sa pribegeasca impreuna cu demonul lui si ajunge la Academia Vocans, locul in care cei inzestrati cu acest dar sunt pregatiti in mestesugul invocarii demonilor.
 
    La Academie, Fletcher trebuie sa dea piept cu o serie de lectii istovitoare, care il pregatesc sa devina razboinic-mag si sa lupte in razboiul purtat de Imperiul Hominum impotriva salbaticilor orci. Trezindu-se inconjurat de copiii celor mai puternici nobili din tara, Fletcher e nevoit sa aiba mare grija. Insetati de putere, gemenii Forsyth pandesc din umbra si urzesc tot felul de intrigi, urmarind interesele familiei lor.
 
Tot acolo Fletcher o intalneste pe Sylva, o elfa dispusa sa faca tot ce ii sta in putinta pentru incheierea unei aliante intre semintia ei si imperiu, chiar cu pretul tradarii prietenilor. Si pe Othello, cel dintai gnom primit vreodata la Academie. Poporul lui a fost multa vreme asuprit de conducatorii imperiului, lucru care provoaca o serie de tensiuni printre noii lui colegi...
 
Din carte:
 
... hai, Fletcher, ridică-te din pat! Asta e singura dată din an când am nevoie să te trezeşti la timp. Nu pot să mă ocup şi de tarabă şi să şi potcovesc caii de unul singur.
 
Când s-a trezit din somn, Fletcher a dat cu ochii de figura roşcată a lui Berdon. Cu un oftat, şi-a tras peste cap blana cu care se acoperise peste noapte.
 
Fusese o noapte lungă. Jakov îl făcuse să aştepte afară vreme de o oră până să îi dea drumul înăuntru, cu condiţia ca Fletcher să îi facă cinste cu un pahar cu proxima ocazie, la cârciumă.
 
înainte să se bage în pat, trebuise să scoată măruntaiele din elan şi să îl jupoaie, precum şi să tranşeze carnea şi să o atârne lângă vatră, la uscat.
 
Nu şi-a îngăduit să mănânce decât o felie suculentă, pe care a fript-o doar pe jumătate, căci apoi şi-a pierdut răbdarea şi şi-a îndesat-o în gură. Iarna era întotdeauna preferabil să conservi carnea pentru mai târziu; Fletcher nu putea şti când avea să îi mai pice următoarea masă exact la ţanc.
 
— Sus odată, Fletcher! Şi mai spală-te şi tu un pic. Puţi groaznic. Nu am chef să-mi alungi muşteriii. Nimeni nu vrea să cumpere de la unul care arată ca un vagabond.
 
Berdon a tras cu o smucitură blana de pe Fletcher şi a ieşit din cămăruţa acestuia, aflată în spatele fierăriei.
 
Fletcher s-a strâmbat când a rămas dezvelit şi s-a ridicat, în cameră era mai cald decât s-ar fi aşteptat. Pesemne că Berdon o fi stat toată noaptea să muncească în fierărie, ca să se...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0547 sec