Nu uita sa-ti amintesti - Val Emmich

Nu uita sa-ti amintesti - Val Emmich
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 375
Format: 14x21
Preț: 40,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Nu uita sa-ti amintesti - Val Emmich

 
Cum ar fi sa-ti amintesti fiecare detaliu al vietii tale? Indurerat de moartea partenerului sau, Gavin vrea sa arda toate dovezile existentei acestuia. Hotarat sa se retraga in New Jersey, Gavin o intalneste pe Joan, o copila de zece ani cu memorie fotografica.
 
Impreuna, Gavin si Joan vor porni intr-o calatorie de autocunoastere, iar amintirile vii ale fetitei despre Sydney, partenerul lui Gavin, il vor obliga pe acesta sa-si puna sub semnul intrebarii atat trecutul, cat si viitorul. Spusa pe doua voci, povestea este o explorare plina de tandrete si umor a memoriei, prieteniei si acceptarii propriului destin...
 
Fragmente:
 
... am pierdut şirul cuvintelor lui Paige. O văd cum stă şi împrăştie brânză proaspăt rasă peste ceva dintr-un vas pentru copt, iar buzele i se mişcă. Dar e ca şi cum ar fi pus cineva un geam de sticlă între noi. Nu aud cuvintele care îi ies din gură.
 
Am păţit asta de nenumărate ori de când a murit Syd. Sunt în plină discuţie cu cineva şi pierd firul. Când îmi dau seama că am devenit absent, deja am pierdut foarte mult.
 
- Şi normal că refacem podelele, spune Paige, în aşa fel încât totul să fie la fel.
 
Asta era. Imi povestea despre faptul că voia să dărâme; jumătatea de zid dintre bucătărie şi camera de zi ca să-şi facă locuinţa mai spaţioasă.
 
- Sună tare bine.
 
- Din 8 februarie 2010 tot vorbeşte despre asta, spune; Joan, de la locul ei de la masa din bucătărie.
 
- Da, recunoaşte Paige. Dar acum ne putem apuca de treabă!
 
Rup bucăţi de varză creaţă şi le dau drumul într-un bol de salată din lemn. Imi place să gătesc, dar în seara asta nu pot pune suflet.
 
Simplul fapt că umblu cu mâncarea asta îmi aduce aminte de cât de puţin am gătit în ultima vreme, de cât de
 
 
prost am mâncat. Şi asta mă duce din nou cu gândul la Sydney şi la conversaţia incredibilă pe care am avut-o cu secretara lui.
 
Am rămas fără cuvinte. Nu îmi pot imagina de ce m-ar fi minţit Sydney în legătură cu plecarea la New York în interes de serviciu. Dacă stau să mă gândesc mai bine, nu e adevărat, îmi pot imagina de ce - şi am şi făcut-o doar că nu vreau să mă gândesc la toate posibilităţile neplăcute. Tot ce ştiu e că n-a fost acasă cu mine.
 
- Uite, spune Joan.
 
Mă uit fix la aparatul de decojit din mâinile ei.
 
- Pentru castravete, explică ea.
 
- Corect. Mersi.
 
In după-amiaza asta, am fost din nou incapabil să refuz incursiunea lui Joan în trecut. întorcându-mă la începuturile relaţiei mele cu Syd, mi-am amintit că, pe cât era de deschis şi de sincer în legătură cu mai toate subiectele, pe-atât era de atent şi de prevăzător.
 
Mai ales în chestiuni care ţineau de inima lui, rănită grav înainte ca noi să ne întâlnim. A trebuit să mă dovedesc demn de a mi se permite să-l ajut să se vindece.
 
Având în vedere cât de mult timp mi-a luat ca să-i câştig încrederea, mi se pare greu de crezut că ar fi în stare să facă ceva care să pună în pericol încrederea mea în el. De aceea e toată povestea asta atât de greu de priceput.
 
Iar am facut-o - am devenit absent în timp ce vorbea Paige. - Mă simt mai în largul meu să investesc bani în casă acum, când şi cartierul o ia, în sfârşit, în direcţia care trebuie, spune ea.
 
Incă mai e mult de lucru, dar să-l fi văzut când ne-am mutat noi aici. Ideea de-a avea un târg de fermieri în Riverview Park era de-a dreptul ridicolă...
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura universala

37,11 RON
39,90 RON (-6,99%)
36,71 RON
39,90 RON (-7,99%)
28,00 RON
35,00 RON (-20%)
35,91 RON
39,90 RON (-10%)
35,88 RON
39,00 RON (-8%)
31,50 RON
35,00 RON (-10%)
35,10 RON
39,00 RON (-10%)
28,00 RON
35,00 RON (-20%)
26,10 RON
29,00 RON (-10%)
Created in 0.0591 sec