Nulitatea casatoriei in dreptul roman si comparat

Nulitatea casatoriei in dreptul roman si comparat
Preț: 40,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2017
Pagini: 310
Categoria: Monografii

DESCRIERE

Nulitatea casatoriei in dreptul roman si comparat - Ioana Nicoleta Gheberta

 
 Ca act fondator de familie casatoria nu este defel un subiect muzeal, ci "pulseaza”, recepteaza influente si reflecta evolutii dintre cele mai diverse intr-un context national si international dinamic, aflat sub semnul triumfului drepturilor subiective si a libertatii de vointa, dar si sub asaltul formulelor neoconjugale.

Documentarea temeinica, atat sub aspect teoretic, cat si al practicii judiciare in materie, cu numeroase si consistente trimiteri comparative la doctrina si jurisprudenta straina, denota probitate stiintifica si confera persuasivitate concluziilor autoarei.
Prof. univ. dr. Emese Florian

Institutia juridica a nulitatii casatoriei genereaza un real interes si sta la baza demersului intreprins din dorinta de a observa si prezenta implicatiile sale.
Printre obiectivele propuse se numara sondarea casatoriei fictive pentru a descoperi substratul aflat la baza incheierii unui astfel de mariaj: abuzul de drept sau fraudarea legii, pornind de la abordarea acestora in dreptul comparat, respectiv reflectarea in plan juridic a fenomenului transsexualismului si a erorii asupra calitatilor substantiale ale persoanei – viciu de consimtamant in dreptul comparat.

Ne dorim ca lucrarea de fata sa constituie un punct de plecare pentru noi abordari privind validitatea casatoriei, subiect mereu de actualitate, desi graviteaza in jurul unei institutii milenare.
Autoarea

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Monografii - Cele mai vândute cărți

Created in 0.0650 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.