Nuvele pentru un an - Luigi Pirandello

Nuvele pentru un an - Luigi Pirandello
-10%
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 312
Format: 13x20
Preț: 40,50 RON
45,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Nuvele pentru un an - Luigi Pirandello

 
... plânge fiica ce se desparte de mamă; plânge mama ce se desparte de fiică. E lucru ştiut! Încă un păhărel de liniştire şi să plecăm, pentru că Lisi e grăbit. Porniră.
 
Părea o înmormântare, nu un alai de nuntă. Văzându-l trecând, oamenii care stăteau în pragul porţilor, la ferestre sau care se opriseră pe stradă suspinau:
 
— Biata mireasă! Ajunşi sus, invitaţii zăboviră o vreme pe mica pajişte din faţa porţii, înainte de a-şi lua rămas-bun, încurajând-o pe Marastella.
 
Soarele apunea: cerul era tot de un roşu aprins, iar dedesubt marea părea că arde. Dinspre satul din vale urca fără contenire o rumoare nedesluşită de glasuri, ca un tumult depărtat, iar valurile acelea de voci gâlcevitoare se stingeau în zidul alb, netencuit, care împrejmuia cimitirul pierdut acolo sus, în tăcere.
 
Sunetul diafan-argintiu al clopotului mic pe care-l bătea don Lisi anunţând vecernia a fost ca un semnal de plecare pentru invitaţi. Auzind micul clopot, zidul acela al cimitirului li se păru tuturor mai alb.
 
Poate fiindcă văzduhul se întunecase şi mai mult. Trebuiau să plece, să nu-i prindă noaptea. Începură cu toţii să-şi ia rămas-bun, adresându-i multe urări miresei.
 
Mama şi două dintre cele mai apropiate prietene ale sale rămaseră împreună cu Marastella, ameţită şi înfrigurată. Deasupra lor norii, de un roşu intens mai înainte, deveniseră acum întunecaţi, ca de fum.
 
— Nu poftiţi? le îmbie don Lisi din prag. Mamm’ Antò îi făcu însă imediat semn cu mâna să stea liniştit şi să aştepte. Marastella plângea, implorând-o s-o ia înapoi, jos în sat...
 
 
CUPRINS:
 
Prefaţă
Cronologie
 
Prima noapte
Tabernaculul
Amintirile noastre
Dacă…
Viaţa nudă
Şocul
Mătuşa Michelina
Somnul bătrânului
Erezia catară
Neatenţie
Capcana
Certificatul
Trenul a fluierat
O lume de hârtie
Suflu
Răspuns
 
............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0507 sec