O femeie singura - Regine Andry

O femeie singura - Regine Andry
Preț: 30,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-736-460-9
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 320
Format: 13x20

DESCRIERE

O femeie singura - Regine Andry

 
... e al şaptelea tren de suburbie care trece de când stau pironită aici, în faţa gării. Mi s-a urât aşteptând. Ridic mereu ochii la ceasul electric. Când se va face zece, voi pleca. îmi propun să plec, dar de fapt ştiu că voi rămâne. Şi toată dimineaţa, dacă va trebui!

Portiera unei maşini se trânteşte: tresar. Nu, nu-i asta! Doar un taxi. Un taxi din Paris care pare că s-a rătăcit la ţară. Din el coboară o pereche. Examinez gara, ceasul, trecătorii. Ce gară frumoasă, cu lemnăria proaspăt vopsită ce susţine zidurile de paiantă aparentă! Seamănă cu un conac anglo-normand. Flori peste tot, soare, păsări. E destul de cald. Şi totuşi tremur.

Frica te face laş. Mă gândesc la Anne şi mă cuprinde spaima. Peste câteva ore, poate nu voi mai exista. Sunt aproape sigură. Ce se va întâmpla atunci? E groaznic! îmi vine să plâng. Fără să vreau, văd chipul lui Anne.
 
E zece. Cum se face că nu vine nimeni? Un Mercedes albastru înaintează încet. Sângele îmi îngheaţă în vine, dar fac un efort şi îi zâmbesc omului de la volan.
 
El întoarce capul scârbit. Falsă alarmă. Nici de astă dată nu e pentru mine. A venit doar să ia o femeie care iese în fugă din gară. Nu mai ştiu ce vreau: să nu vină nimeni sau să se sfârşească totul cât mai repede.

Zece şi un sfert. încă un tren care trece. O mierlă fluieră într-un copac. îmi place cântul mierlei. Exprimă tot: primăvară, libertate, viaţă. Aş vrea să culeg o floare din rondul ce înlănţuie baza unui copac, dar nu-mi place să smulg nici viaţa florilor, nici pe cea a altor plante...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura universala

Created in 0.1147 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.