O inima pentru inimi. Confesiuni prof. dr. Maria Dorobantu - Maria Timuc

O inima pentru inimi. Confesiuni prof. dr. Maria Dorobantu - Maria Timuc
Preț: 29,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 223
Format: 13x20

DESCRIERE

O inima pentru inimi. Confesiuni prof. dr. Maria Dorobantu - Maria Timuc

 
... cel mai minunat lucru ce i se poate întâmpla unei femei este si dea viata unei alte fiinte. Acelei fiinţe, mama ii dăruieşte, o dată ca sângele ei, saftetul ei, atât cât este, inteligenţa sa, atât cât o are, se dăruişte pe sine.
 
Copilul, in devenirea sa, îşi poate pierde o parte din memoria afectiva, dar mama niciodată. Cum ar putea o mamă si uite privirea copilului contopită cu a ei ori de câte ori il atinge sau ii aude vocea.
 
Privirea aceea devine când zâmbet, când gângu-rit, când primi pas şovăielnic sau primai cuvânt. Şuvoiul de energie, pe care mama i-l insuflă, îl susţine în aventura cunoaşterii.

Primele cuvinte ale copilului sunt intens trăite emoţional de către părinţi chiar dacă copilul lor nu reuşeşte să articuleze corect. Primele întrebări pot fi însă de-a dreptul tulburătoare. Copiii îşi au propriile trăiri pe care adulţii nu ie bănuiesc, dar întrebările lor le trădează.
 
Prof dr. Maria Dorobanţu
 
Imi vine acum în minte o întrebare, pe care mi-a pus-o, nepotul mea cei mare, Alexandru, care a realizat, la vârsta de şase ani, cum că eu fac şi altceva, nu sunt numai bunica lui, fiinţa care-l îndrăgeşte mult. M-a întrebat: „Dar to cine eşti, în afară de bunica mea?”

-    Ce frumos! „ Tu cine eşti, în afară de bunica mea? ” Şi ce răspuns i-ati dat?

-    Am încercat să-i spun că sunt profesor universitar. Tocmai îl examinase un fost student de-al meu şi i-am spus; „el mi-a fost student”. „Dar ce înseamnă să fii student?”
 
''Pâi, uite...” „Ce-nseamnă să fii profesor universitar?

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0610 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.