O istorie a lumii in 10 1/2 capitole - Julian Barnes

O istorie a lumii in 10 1/2 capitole - Julian Barnes
-12%
Preț: 35,20 RON
40,00 RON (-12%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-430-548-0
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 432
Format: 12X22
Categoria: Cultura generala

DESCRIERE

O istorie a lumii in 10 1/2 capitole - Julian Barnes

 
... in timp ce construirea flotilei se apropia de faza finală, s-a pus problema pazei sale permanente. Au existat multe încercări de furişare clandestină. Un meşter a fost descoperit într-o zi pe când făcea o gaură în podeaua vasului cu provizii.
 
Au fost văzute şi imagini jalnice: un elan tânăr agăţat de parapetul arcei lui Ham, mai multe păsări care încercau să străpungă în picaj plasa de protecţie şi aşa mai departe. Dacă erau descoperiţi, pasagerii clandestini erau ucişi imediat; însă nici aceste spectacole publice n-au reuşit să-i descurajeze pe cei disperaţi.
 
Vă pot spune cu mândrie că specia noastră a urcat la bord fără mită şi fără violenţă; ce-i drept, suntem mult mai greu de depistat decât elanii tineri. Cum am izbutit? Am avut un înaintaş vizionar.
 
Pe când Noe şi fiii lui percheziţionau fără menajamente animalele care străbăteau pasarela, plimbându-şi mâinile aspre pe blana sau pe lâna suspect de miţoasă a unora şi efectuând una dintre formele primare şi complet neigienice de examinare a prostatei, noi trecuserăm deja pe sub ochii lor şi ne găsiserăm un adăpost sigur. Unul dintre tâmplarii vasului ne-a dus la destinaţie, fără măcar să-şi dea seama ce făcea.

Timp de două zile, vântul a bătut simultan din toate direcţiile, iar pe urmă a început să plouă. Apa se prăvălea din cerul înfuriat ca să cureţe lumea păcătoasă de dedesubt. Stropi mari explodau pe punte ca nişte ouă de porumbel. Reprezentanţii triaţi ai fiecărei specii au fost scoşi din Spaţiul Aleşilor şi duşi în arca pregătită...
 
CUPRINS:
 
Unu. Pasagerul clandestin   
Doi. Musafirii 
Trei. Războaiele religioase   
Patru. Supravieţuitoarea  
Cinci. Naufragiul     
Şase. Muntele    
Şapte. Trei istorii simple    
Opt. Contra curentului!     
Paranteză     
Nouă. Proiectul Ararat    
Zece. Visul     

Nota autorului

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

24,55 RON
27,90 RON (-12,01%)
24,55 RON
27,90 RON (-12,01%)
26,31 RON
29,90 RON (-12,01%)
35,20 RON
40,00 RON (-12%)
Created in 0.0500 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.