O minte profunda - Dalai Lama

Preț: 27,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 160
Format: 13x20

DESCRIERE

O minte profunda - Dalai Lama

 
... eu cred ca daca am fi cu adevarat devotati lui Dumnezeu, iubirea noastra pentru Dumnezeu s-ar exprima in comportamentul nostru de zi cu zi, iar acest lucru s-ar vedea mai ales in modul in care ii tratam pe altii.
 
Iubirea pe care i-o purtam lui Dumnezeu si-ar pierde sensul daca comportamentul nostru fata de altii ar fi unul lipsit de iubire.
 
Atunci cand am fost invitat si vorbesc in cadrul ceremoniei interreligioase care a avut loc la National Cathedral din Washington, D. C., in septembrie 2003, serviciu religios dedicat comemorarii victimelor tragediei suferite la data de 11 septembrie 2001, am simtit ca este important sa-mi exprim temerea ca unii ar putea vedea Islamul ca pe o religie beligeranta.
 
Am avertizat auditoriul ca acest lucru ar fi o gregeala grava, deoarece, in esenta sa, Islamul are aceleasi valori etice ca toate celelalte mari traditii religioase mondiale, Islamul fiind o religie care pune un accent deosebit pe bunatatea manifestata fata de altii.
 
Totdeauna am fost impresionat de atentia pe care Islamul o acorda justitiei sociale, in special in ceea ce priveste interzicerea exploatarii financiare (care se exprime prin impunerea unor dobanzi pentru sumele imprumutate) si, de asemenea, interzicerea consumului de substante intoxicante (alcool).
 
Potrivit afirmatiilor prietenilor mei musulmani, pentru un adevarat practicant al Islamului nu existi nicio justificare pentru actiunile vatamatoare comise fata de alte fiinte umane.
 
Ei subliniaza faptul ca orice persoana care in numele Islamului atenteaza la viata unei alte fiinte umane nu este un musulman adevarat.
 
Este important sa ne asiguram ca nu cadem in tentatia de a critica Islamul pentru greselile unor anumiti indivizi care au reprezentat atat de gresit una dintre marile religii ale lumii...
 
 
CUPRINS:
 

Prefata 

Introducere

I Diversitatea traditiilor spirituale 
II Elemente distinctive ale budismului 
III Budismul – scolile si diviziunile 
IV Cele Patru Adevaruri Nobile
V Rolul karmei 
VI Identificarea sinelui
VII Perspectiva scolii Hinayana 
VIII Perspectiva scolii Doar Constiinta 
IX Calea de mijloc 
X Mijloacele juste ale caii 
XI Cum sa practicati

Postfata

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0288 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.