O paranteza in timp (Jeanette Winterson)

O paranteza in timp (Jeanette Winterson)
Preț: 32,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 248
Format: 13x20

DESCRIERE

O paranteza in timp (Jeanette Winterson)

 
... din carte:
 
... fiul meu opreşte maşina şi se duce să scoată ce-i trebuie ca să schimbe roata. Preţ de o clipă, rămân aşa murat şi liniştit pe scaunul ud de la maşină.
 
Luminile spitalului trec prin geam; urăsc acest spital. Aşa am stat în maşină după ce mi-a murit soţia. Uitându-mă prin parbriz, fără să văd nimic.
 
A trecut o zi întreagă şi apoi a venit noaptea şi nimic nu s-a schimbat, pentru că totul se schimbase. Ies din maşină. Fiul meu ridică partea din spate a maşinii cu cricul şi ridicăm amândoi roata.
 
A rostogolit deja roata de rezervă din portbagaj. Îmi bag degetele în cauciul spart al anvelopei distruse şi scot glonţul. Orice ne-ar trebui, asta nu ne trebuie.
 
Îl iau şi-l arunc într-un canal adânc de scurgere, de la marginea bordurii. Şi atunci o văd. Lumina. Nişa pentru bebeluşi e luminată.
 
Nu ştiu de ce, am sentimentul clar că toate astea sunt legate între ele – BMV-ul, rabla, bărbatul mort, copilul. Fiindcă acolo se află un copil.
 
Pornesc spre nişă şi trupul meu înaintează în ralenti. Bebeluşul doarme, sugându- şi degetul. Încă n-a venit nimeni. De ce încă n-a venit nimeni? Îmi dau seama, ca prin ceaţă, că am levierul în mână.
 
Cu mişcări pe care nu le conştientizez, deschid fără probleme fereastra. E simplu. Ridic fetiţa şi e uşoară ca o stea...
 
 
CUPRINS:
 
ORIGINALUL
REINTERPRETARE
 
UNU
 
Stea palidă
Păianjenul din ceaşcă
Planetă deşănţată
Asta nu e nimic?
Pinteni Spini Urzici Ace de viespi
Viaţa mea stă în rând cu visurile tale
Pene pentru fiecare adiere
Straniu, într-un loc ciudat
Ulii Corbi Lupi Urşi
Antract
 
DOI
 
Trafic
Ziua sărbătorii
Veştile timpului
Antract 
 
TREI
 
Fantome care bântuie
Nu i-aş preţui fără dragostea ei
Aici, în oraşul tău
Dacă e vrajă asta
Fie ca muzica s- o trezească
 
Mulţumiri 
 
 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0456 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.