O printesa americana
35,91 RON
39,90 RON (-10%)

O printesa americana

O printesa americana
-10%
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 304
Format: 13x20
Categoria: Biografii
Preț: 35,91 RON
39,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

O printesa americana. Povestea de dragoste dintre Meghan Markle si Printul Harry - Leslie Carroll

 
Un pic de atenţie, vă rog!
Maturizarea
 
La o lună după ce tatăl său s-a recăsătorit, Harry a început pregătirea la Sandhurst Dacă a existat o constantă în viaţa lui Harry, atunci aceasta a fost fascinaţia pentru armată, iar aceasta se îmbina de minune cu ceea ce era de aşteptat de la un membru al familiei regale.
Dar, Harry fiind, pur şi simplu, Harry, a dat încă o dată de pământ cu tradiţia familiei. De generaţii, bărbaţii Windsor se alăturau Marinei Regale: aşa făcuseră inclusiv bunicul său, Prinţul Philip, tatăl său, şi unchiul său, Prinţul Andrew. în 45 de ani, Harry avea să fie primul membru al familiei regale care intra pe băncile prestigioasei instituţii de pregătire a Armatei, Academia Militară Regală (AMR).
Sandhurst era tot ce îşi dorise, dar nu era deloc un loc distractiv. De fapt, prinţul a mărturisit: „Nimeni nu trebuie să iubească locul ăsta; este Sandhurst... te tratează ca pe un gunoi, ca să fiu cinstit”
Dacă reuşea să treacă de cele 18 ore pe zi de antrenament ale chinuitorului curs de pregătire, de 48 săptămâni, Harry urma să absolve pe celebrul teren din faţa clădirii vechi, de culoare crem, în stil georgian a Academiei, la fel ca doi dintre faimoşii foşti elevi ai instituţiei: Winston Churchill şi Regele Hussein al Iordaniei.
Pe durata pregătirii, Harry avea la fel ca orice alt cadet: o cameră de cămin (de 2, 7 x 3 metri) care semăna mai mult cu o celulă, cu cel mai spartan mobilier: un pat, un bufet cu sertare, o chiuvetă, un dulap şi un birou. Harry şi-a adus cele necesare histruirii pantofilor şi o masă de călcat. Fie că îi plăcea, fie că nu, trebuia să îşi calce singur uniforma. Obiectele personale erau interzise; toate radiourile trebuiau să fie reglate pe BBC. Băieţii au fost raşi pe cap. Intenţia era aceea de a-i depersonaliza pe cădeţi şi de a-i transforma în maşini de luptă. Harry, care îşi dorise dintotdeauna să se amestece cu ceilalţi băieţi, aproape că a căpătat ce şi-a dorit. Singura diferenţă dintre el şi ceilalţi cădeţi era aceea că avea parte de protecţie permanentă.
Sergentul-major Vince Gaunt a vrut ca Harry să nu-şi fiică iluzii privind prezenţa lui acolo: „Prinţul Harry îmi va spune «domnule». Eu îi voi spune «domnule». Dar el va fi cel care o va spune cu toată seriozitatea! 0
Chiar dacă a recunoscut că antrenamentele erau chinuitoare, Harry îşi găsise pasiunea. „Am de furcă, izbândesc eu”, a recunoscut mai târziu. Se pricepea însă la asta. în timp ce la Eton se luase la trântă cu materiile şi fusese codaşul clasei, la Sandhurst era printre primii „îmi place să alerg prin şanţuri pline de noroi, să trag cu arma; aşa sunt eu. îmi place.”...
 
CUPRINS:
 

Prefață de Irina-Margareta Nistor
Introducere — Pe tronul acestei insule vestite
Childe Harry
Prinţesă la Hollywood
Adio, mami!
(Trebuie să ai) inimă
Pe terenurile de la Eton. Să joci un rol
Potriviri. Actorie
Un pic de atenție, vă rog! Maturizarea
Uniforme. În armată
Gata, e vremea unei schimbări! Costume și acțiuni caritabile peste hotare
Caritatea începe acasă
Când Harry a cunoscut‑o pe Meghan
Harry îşi leagă viaţa de o vedetă
O prinţesă americană
Capitol bonus pentru ediția în limba română Nunta regală... și după aceea!
Mulţumiri
Bibliografie selectivă

 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Biografii

Created in 0.0796 sec