O viata noua, noua - Gerrit Brand

O viata noua, noua - Gerrit Brand
Anul publicării: 2018
Pagini: 306
Format: 13x20
Preț: 33,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

O viata noua, noua - Gerrit Brand

 
... la câteva zile după ce făcuse cea mai scumpă comandă din viaţa lui, Tadema îl văzu venind pe directorul băncii la care cel puţin jumătate din locuitorii oraşului aveau datorii. Banca se afla într-o clădire urâtă de beton cu un prag din marmură la intrare, veche de când se terminase războiul.
 
In timpul eliberării, toată partea nordică a Pieţei Mari fusese bombardată de aliaţi din greşeală. Iar în perioada reconstrucţiei nu se dăduse mare atenţie detaliilor arhitectonice. Dar Bob Hartman nu era omul care să se sinchisească de astfel de lucruri. Ceva ce nu avea în mod direct legătură cu cariera lui îi scăpa, oricum.

Hartman întinsese deja mâna spre clanţa uşii, dar bijutierul i-o luase un pic înainte. Cu un gest elegant de comerciant pur-sânge, Tadema îi deschise uşa larg. Bijutierul avea sentimente ambivalenţe faţă de bancher, ca de altfel toţi datornicii acestuia din oraş.
 
Ei trăiau, ce e drept, întrucâtva cu teama că bancherul va închide într-o zi robinetul prin care curg banii, punând astfel capăt jocului. Lui Hartman nu-i scăpă faptul că bijutierul îl priveşte puţin speriat.
 
Astfel încât siguranţa lui de sine, comparabilă cu aceea a stăpânului în faţa sclavului, nu putea decât să se mărească, deşi el, fireşte, nu arăta acest lucru.

—    Bună dimineaţa, Tadema.

—    Bună să-ţi fie inima! îi răspunse bijutierul la salut.

Creieraşul lui îşi făcuse între timp treaba şi ajunsese la concluzia că nu avea de ce să-i fie frică de bancher. Ii 
trimisese cifra de afaceri pe anul trecut, iar dobânda i-o plătea mereu la timp.
 
—    La club trebuie insigne noi, începu Hartman fără vreo introducere, în timp ce inspecta micul avion din vitrină, aşa cum facea de obicei (căci o făcea de fiecare dată când intra în magazin).
 
Vrem să punem accentu pe calitate de-acuma. Comandă direct aşa, cam vreo cincizeci, dar cel mai important este să aibă câte trei ace de siguranţă din aur fiecare.
 
—    Trei!
 
Sună cam ironic, îsi dădu seama Tadema.
 
—    Trei ace de aur la fiecare? adăugă, ca s-o dreagă, pe un ton ceva mai prietenos...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0689 sec