O viata si inca o zi - Alexandru-Mihai Gulie

O viata si inca o zi - Alexandru-Mihai Gulie
-15%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 268
Format: 13x20
Preț: 33,15 RON
39,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

O viata si inca o zi - Alexandru-Mihai Gulie

 
Despre 
Bătrânica din primul capitol.
 
ÎN CONDIŢII NORMALE, drumul până în Palmer un orăşel micuţ ce adăpostea undeva la vreo şase mii de suflete — dura doar patruzeci de minute, urmând spre nord, Glenn Highway.
 
Desişurile de copaci străbătute de autostradă, se îmbrăcaseră în lumina proaspătă a primăverii cu haine vii, verzi, iar din depărtare, de sub norii cenuşii, vârfurile albe ale munţilor priveau parcă cu invidie cum poalele lor erau scăldate în raze de căldură, strălucitoare.
 
Autostrada către Palmer era aceeaşi de pe care plecaseră. Trecură de Glenn Highway Weigh Station, iar lipsa maşinii de poliţie, implicit a lui Joe, îi adânci temerea lui David. Joe, bătrâne, te rog să nu faci vreo prostie. Abţine-te bătrâne.
 
Omul ăsta nu merită o aşa trădare. Te rog, bătrâne!. îşi puse în gând ca primul lucru pe care îl va face atunci când vor ajunge în Palmer, să fie să se îndepărteze pentru o clipă de Tim sub un pretext oarecare şi astfel să-i telefoneze lui Joe, implorându-l pe acesta să nu facă vreo prostie. Dar Tim nu se grăbea deloc. Conducea calm, lipsit parcă de orice grijă, iar pentru David asta era o tortură.
 
Pentru a mia oară, cu compasiune, îl fixă pe Tim cu privirea.
 
Este atât de calm! Mi-a spus tocmai mie, un necunoscut la urma urmei, că vrea să-şi încheie socotelile cu viaţa Trebuie să-l ajut! Dar cum? Dacă vreau să-i vorbesc, mi-o taie scurt cu o altă replică inteligentă. Cât de mult l-a marcat accidentul!
 
Şi pe mine, cât de mult m-a marcat el! Ce chestie! El spune că a renunţat la viaţă, nimic nu-i mai suscită interesul, dar vrea să-l ajute pe omul ăla... de ce? De ce este asta atât de important pentru el?
 
Dar... pentru mine! Eu sunt în aceeaşi situaţie. Am plecat de lângă Sophie, pentru a-l ajuta pe el! Poate că acum, ea, nu ma va ierta niciodată! Cât de ciudată este viaţa! Cât de ciudaţi suntem noi, oamenii!
 
— Aici s-a întâmplat!, indică Tim locul.
 
David însă, cuprins de frământările sale, nici nu-l auzi, iar atunci când ajunseră în Palmer, Tim trebui să-l mişte pentru a-l aduce iarăşi la realitate.
 
— Domnule Brooks!, repetă iarăşi Tim pe un ton ridicat. Adresa!
 
— 1170 W Joan Of Arc!, îşi aminti David, parcă trezit din vis.
 
Aşadar, ajunseseră.
 
Tim parcă maşina pe aleea din faţa casei. Până să ajungă aici, nici nu se gândise la ce anume trebuia să facă. Poate îşi imagina că poliţia deja ajunsese, iar rudele lui Abel fuseseră înştiinţate, astfel că uşa casei trebuia până acum să fie deschisă, cu cel puţin o duzină de oameni perindându-se îngrijoraţi, aducând confort celor lăsaţi în urmă, căci fără îndoială, până acum, tot cartierul trebuia să cunoască drama prin care...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0617 sec