Oamenii mari si copilul din ei. Cum sa te intelegi si sa scapi de suferinta

Oamenii mari si copilul din ei. Cum sa te intelegi si sa scapi de suferinta
-15%
Preț: 21,25 RON
25,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 128
Format: 13x20

DESCRIERE

Oamenii mari si copilul din ei - Cum sa te intelegi si sa scapi de suferinta - Gabriela Ciucurovschi

 
...Oamenii mari si copilul din ei este o carte despre dezvoltare personala si self-help, fara retete si liste despre ce trebuie sa faci luni, marti, …, ceea ce ofera o libertate cititorului in a-si construi singur structura schimbarii pe care si-o doreste. 

In acelasi timp, sunt prezentate intr-un mod clar si structurat principiile de baza pentru ca schimbarea sa aiba loc, ceea ce invita cititorul la o structurare interna in ceea ce priveste cresterea si dezvoltarea sa.
 
Stilul de prezentare este unul ferm si invita la dialog, la o reflectare pentru gasirea propriei pozitii...
 
 
...
 
... lectura acestei carti iti poate oferi o perspectiva diferita despre viata si te poate transforma profund, ajutandu-te sa intelegi cum adultul din tine poarta in el permanent copilul care ai fost, cu toate dorintele, nevoile, suferintele si tiparele de gandire invatate.

Reactii disproportionate, sentimente de vinovatie, frustrare, neimplinire sau necunoasterea optiunilor in rezolvarea unei situatii sunt aspecte pe care le poti duce cu tine intreaga viata daca nu intelegi cauza care le genereaza si daca nu faci nimic pentru a le depasi.

Aceasta carte te ajuta sa calatoresti in propriul trecut, sa intelegi drumul parcurs si alegerile pe care le-ai facut si iti ofera posibilitatea de a trece peste blocaje care te pot tine captiv mental si afectiv...
 
...............
 
 Educaţia copiilor care urmăreşte doar conformarea la un sistem şi nu ţine cont de realitatea interioară a copilului, de trăirile lui, de înclinaţiile pe care le are acesta, aduce mari pagube personalităţii în formare.

   Copii fiind avem nevoie de iubire, de protecţie, de acceptare şi de respect.

   Avem nevoie să exprimăm în exterior fiinţa noastră pură, autentică. Acceptarea a ceea ce suntem  cu  adevărat în  interior,  acceptarea percepţiilor şi sentimentelor noastre, ne validează dreptul de a fi şi ne întăreşte stima de sine.
 
Pentru aceasta e necesară o privire atentă, conştientă, care să vadă în adâncul nostru, dincolo de comportamentele social acceptate.
 
Respectul pentru ceea ce suntem ne oferă biletul de liberă trecere pentru a trăi o viaţă frumoasă şi împlinită precum şi dreptul la fericire.

   Nevoile copilului şi credinţele sale stau la baza motivaţiilor viitorului adult. Motivaţiile ne dau impulsul de a acţiona. Fără ele nu am supravieţui şi nu am evolua.

   Mecanismul complex al manifestărilor umane are ca punct de plecare nevoile noastre. Fire invizibile ne leagă de copilul care am fost şi pe care îl purtăm în noi.
 
Acest copil nu a dispărut doar pentru că noi am devenit adulţi şi arătăm diferit. El există în continuare, integrat în fiinţa noastră, sursă a trăirilor şi emoţiilor noastre.

   Fericirea adultului depinde de capacitatea acestuia de a înţelege trăirile şi nevoile copilului...
 
 
CUPRINS:
 
Cuvânt înainte... 7

1. Cine este copilul interior

2. Ce ne opreşte sâ creştem 
   Nevoi nesatisfăcute şi răni nevindecate în sufletul copilului... 30
   Percepţiile şi credinţele copilului din noi... 37
   Emoţiile neplăcute şi sentimentele negative... 44

3. Copilul şi motivaţiile adultului 

4. Cum ajutam copilul din noi să crească 

   Pasul 1: Conştientizarea şi asumarea nevoilor... 82
   Pasul 2: Asumarea responsabilităţii propriei vieţi... 95
   Pasul 3: Acceptarea şi asumarea schimbării... 105
   Pasul 4: Dobândirea autonomiei... 115
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0458 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.