Oceanul care ne desparte - Tahereh Mafi

Oceanul care ne desparte - Tahereh Mafi
-10%
Preț: 31,41 RON
34,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067936469
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 272
Format: 13X20

DESCRIERE

Oceanul care ne desparte - Tahereh Mafi

 
... in clipa în care toți colegii s‑au adunat pentru ultimul curs din ziua respectivă, eu deja îl priveam pe profesor ca într‑un film mut. Mintea îmi hoinărea; mă uitam întruna la ceas, dis‑ perată să evadez.
 
Astăzi, formația Fugees îmi umplea golurile din creier, în timp ce mă holbam la penar, răsucindu‑l neîncetat între mâini. Îmi plăceau foarte mult creioanele mecanice. Ace‑ lea frumoase, vreau să spun.
 
De fapt, aveam o micuță colecție, adusă din Japonia, pe care mi‑o dăruise o veche prietenă de acum patru mutări. Devenisem obsedată de ele.
 
Creioanele erau delicate, colorate și strălucitoare și veniseră împreună cu un set adorabil de gume de șters, toate într‑o cutie drăguță, cu un desen reprezentând o oaie, care spunea Nu mă ignorați doar pentru că sunt oaie.
 
Mi se păruse atât de amuzant și de ciudat, că mi‑am amintit‑o chiar și acum și am zâmbit discret, tocmai când cineva m‑a bătut pe umăr. Cu putere.
 
— Ce e?! m‑am întors și am întrebat, din greșeală, cu voce prea tare...
 
...
 
... lumea îmi pocise numele, profesorii nu știau ce naiba să facă în privința mea, iar profesoara de matematică, după ce mă studiase îndelung, ținuse în fața clasei o prelegere de cinci minute despre faptul că oamenii care nu iubesc această țară ar trebui să se întoarcă de unde au venit, timp în care eu mă uitasem atât de insistent în manual, încât au trecut câteva zile bune până când am reușit să‑mi scot din minte ecuația de gradul doi.
 
Niciunul dintre colegii de clasă nu a vorbit cu mine, niciunul în afară de tipul care m‑a lovit din greșeală în umăr cu manualul de biologie. Aș fi dat orice să nu‑mi pese. În ziua aceea am plecat spre casă ușurată și totodată deprimată.
 
Ridicasem, cu multe eforturi, zidurile care mă apărau de suferința sufletească, iar la sfârșitul fiecărei zile mă simțeam atât de epuizată emoțional, încât uneori îmi tremura tot corpul.
 
Încercam să‑mi regăsesc pacea, înaintând pe trotuarul liniștit care ducea spre casă – străduindu‑mă să‑mi alung din minte ceața grea și apăsătoare –, când o mașină a încetinit...
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0471 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.