Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso și celelalte - Marilu Oliva

Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso și celelalte - Marilu Oliva
-10%
Preț: 35,10 RON
39,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-0943-2
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 208
Format: 13x20

DESCRIERE

Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso și celelalte - Marilu Oliva

 
... Nausicaa, leneşo, de ce stai degeaba? îmi reproşează draga mea prietenă, fiica celebrului navigator Dimant.
 
Mă cunoaşte bine şi ştie că petrec ore în şir admirând apusurile şi visând la iubire. Aşa suntem noi, fetele. Suntem învăţate să ţesem la război şi să stăm la locul nostru. în timp ce fraţii ni se pregătesc de război şi să conducă lumea, noi, fetele, aşteptăm să ne găsim un soţ şi să-i satisfacem dorinţele.
 
Dar iubirea mea încă nu apare decât sub forma unor pretendenţi amărâţi, care, chiar dacă sunt nobili şi bine făcuţi, nu-mi stârnesc nicicum interesul. Prietena mea continuă să mă preseze:
 
—    Ia hainele alea splendide care zac murdare şi hai să le spălăm! Pregăteşte-le, ca să fie gata pentru nunta ta: va trebui să te căsătoreşti şi tu mai devreme sau mai târziu, nu? Fugi la tatăl tău, hai, cere-i o căruţă să mergem la râu!
 
Scumpa mea prietena se întreabă cu cine mă voi căsători, întrucât ştie că sunt mofturoasă.
 
—    Te cer de nevastă cei mai mândri dintre feaci, doar nu vrei să-i laşi să aştepte prea mult şi între timp să îmbătrâneşti de una singură?
Mă trezesc din somn, deschid ochii şi râsul ei dispare...
 
Ce vis ciudat!
 
Mă ridic din pat bucuroasă şi mă duc la mărinimosul meu tată, Alcinou, să-i cer voie să merg la râu să-mi spăl hainele. E acolo şi mama mea, Arete, care toarce lână porfirie împreună cu slujnicele. Tata iese să meargă la sfat cu cei mai glorioşi dintre feaci, dar îşi face timp să mă asculte şi să-mi îndeplinească dorinţa.

Porunceşte să mi se pregătească o căruţă cu roţi solide, trasă de catâri. Slujnicele şi cu mine punem deasupra hainele de spălat, mama ne dă un coş cu merinde gustoase şi o ploscă din piele de capră plină cu vin. Avem şi un urcior cu ulei parfumat ca să ne ungem pielea după scaldă. în cele din urmă, urc în căruţă şi iau hăţurile în mâini — ştiu că e o treabă importantă. Pocnesc din bici, şi catârii o iau din loc zdrăngănindu-şi clopoţeii.

Pe drum cântăm, iar slujnicele, care merg pe jos, îşi împodobesc părul cu flori de câmp.

Ajungem la spălătoriile alimentate de râu şi dăm drumul catârilor să pască liniştiţi. Luăm hainele cu braţele noastre albe, le aruncăm pe lespezile de la suprafaţa apei şi le călcăm în picioare, zâmbind şi glumind, ca şi cum am dansa.

Timpul zboară pe nesimţite atunci când osteneala se transformă în joacă...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0497 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.