Oglinda dorințelor - Jonathan Coe

Oglinda dorințelor - Jonathan Coe
-20%
Preț: 32,00 RON
40,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-8281-2
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 96
Format: 13X20

DESCRIERE

Oglinda dorințelor - Jonathan Coe

 
... Claire era aproape sigură că pasărea pe care-o văzuse era un vultur. Nu se putuse gândi la nici o altă pasăre atât de mare ca aceasta şi ale cărei pene să împrăştie aceeaşi strălucire aurie minunată. Insă chiar şi ea (care cunoştea foarte puţine lucruri despre păsări) ştia că nu există vulturi în această parte a ţării.

îşi ridică din nou privirile şi cercetă cerul de la un capăt la celălalt. Oricum, încotro zburase vulturul? Nu putea să dispară cu totul. Insă, oricât se străduia, nu-l vedea nicăieri pe cerul acoperit de nori joşi.

Lui Claire începuse să i se facă frig şi, pe lângă asta, era sigură că în scurt timp avea să înceapă ploaia. Aşa că îşi vârî cu grijă bucata de oglindă în buzunarul din faţă al rochiei şi sui cu greu pe grămada de gunoi, spre tufele din vârf.
 
După câteva minute se strecură prin gaura din gard şi se întoarse în dosul grădinii. Nu lipsise mult: îi văzu pe mami şi pe tati stând mai departe la masa din bucătărie, discutând înconjuraţi de hârtii. Mami se ridică şi se apropie de chiuveta de lângă fereastră ca să umple ceainicul. O văzu pe Claire şi-i făcu un semn cu mâna. Claire îi răspunse la fel.
 
Intorcând spatele casei, scoase oglinda din buzunar şi o privi din nou. De data asta, în loc să se aplece asupra ei, o ţinu la distanţă, la acelaşi nivel cu chipul. La început totul păru normal, însă pe urmă se uită mai atent şi observă ceva ciudat la ce se reflecta în spatele ei.

Casa lui Claire făcea parte dintr-un cartier aflat la marginea oraşului şi fusese construită cam cu cinci ani în urmă. Toate casele aveau aceeaşi mărime, aceeaşi formă şi fuseseră făcute din aceeaşi cărămidă roşie modernă. Şi de bună seamă că reuşi să vadă o casă - sau cel puţin o construcţie - reflectată în oglindă, dincolo de imaginea chipului ei, însă nu părea deloc să fie casa lui Claire.
 
Cărămizile erau mult mai mari, erau fabricate dintr-o piatră mult mai veche şi aveau o culoare nisipie, apropiată de galben. Când înclină oglinda în mână, Claire văzu mai mult din clădire: ferestrele nu erau pătrate şi urâte ca ale lor, ci aveau tot felul de forme - arcuite, rotunde, ovale, hexagonale - pe care se vedeau lucrături metalice dispuse în tipare complexe şi minunate.
 
Lumina soarelui se reflectă din geamuri, orbind-o din nou şi îndemnând-o să se întrebe serios dacă nu cumva nimic din toate astea nu era adevărat şi dacă nu cumva ochii începuseră să-i joace feste. Poate că oglinda asta era doar un pic murdară: suprafaţa ei chiar părea brăzdată de nişte urme vagi, care nu se ştergeau oricât ar fi frecat, iar Claire presupuse că asta ar putea fi explicaţia pentru reflectarea întru câtva necorespunzătoare a lucrurilor...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0491 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.