Omul care a rezolvat piața - Gregory Zuckerman

Preț: 59,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-722-442-9
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 480
Format: 14x20

DESCRIERE

Omul care a rezolvat piața - Gregory Zuckerman

 
... era iarna lui 1952 şi puştiul de paisprezece ani încerca să câştige nişte bani de buzunar la magazinul Breck’s, cu articole pentru grădinărit, din apropierea casei lui din Newton, statul Massachusetts, suburbia înverzită a Bostonului.
 
Nu mergea prea grozav. Lucrând într-o magazie de la subsol, băiatul era atât de pierdut în gânduri, încât a pus altundeva decât ar fi trebuit sacii cu îngrăşământ organic, seminţele de răsad şi aproape toate celelalte lucruri din magazie.

Supăraţi, proprietarii magazinului l-au trimis pe Jimmy să măture duşumelele din magazin, pe culoarele înguste dintre rafturi, adică o sarcină repetitivă şi care nu-ţi solicita mintea. Pentru Jimmy, retrogradarea a fost de-a dreptul mană cerească. In sfârşit, era lăsat în pace să cugete la ce conta cel mai mult în viaţa lui. Matematica. Fetele. Viitorul.

Oamenii ăştia mă plătesc ca să gândesc!

Câteva săptămâni mai târziu, după ce slujba lui din perioada vacanţei de Crăciun se încheiase, cei doi soţi proprietari ai magazinului l-au întrebat pe Jimmy ce planuri are pentru viitor.

— Vreau să studiez matematica la MIT.

Cei doi au izbucnit în râs. Un băiat atât de distrat şi absent încât nu era în stare să ţină socoteala unor simple articole de grădinărit spera să fie absolvent de matematici superioare ba încă la Institutul de Tehnologie Massachusetts?!

„Li s-a părut că e cea mai bună glumă pe care o auziseră vreodată”, îşi aminteşte Simons.

Scepticismul nu l-a deranjat pe Jimmy, şi nici măcar râsetele. Adolescentul deborda de siguranţă supranaturală şi de o neobişnuită hotărâre să realizeze ceva special, rezultat al existenţei unor părinţi înţelegători, care avuseseră parte şi de mari speranţe, şi de regrete profunde, în viaţa lor.

Marcia şi Matthew Simons l-au primit cu căldură în familie pe James Harris, născut în primăvara lui 1938. Marcia şi Matty şi-au investit tot timpul şi energia în fiul lor, care a rămas singurul lor copil, după ce Marcia a suferit ulterior mai multe pierderi de sarcină.
 
Având un intelect ager, cu o personalitate expansivă şi un umor subtil, Marcia s-a oferit voluntar să ajute la şcoala lui Jimmy, dar n-a avut niciodată ocazia să-şi ia o slujbă în afara casei. Ea şi-a canalizat visurile şi pasiunile în Jimmy, ambiţionându-l să studieze şi asigurându-l că îl aşteaptă succesul...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0234 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.