Omul care voia sa fie fericit - Laurent Gounelle

Omul care voia sa fie fericit - Laurent Gounelle
-10%
Preț: 31,50 RON
35,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-400-672-1
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 160
Format: 13x20

DESCRIERE

Omul care voia sa fie fericit - Laurent Gounelle

 
... vorbind rar, cu voce aproape scăzută, cumpănind fiecare cuvânt, mi-a spus:

—    Problema dumneavoastră nu este în corp, ci în cap.

—    Nu, nu-i în cap: e un fapt obiectiv, concret! E suficient să mă urcaţi pe un cântar, să îmi măsuraţi pectoralii ori bicepşii. Veţi vedea singur, şi nici metrul, nici cântarul nu au vreo prejudecată. Nu le pot influenţa cu spiritul meu deformat si nevrozat.

—    Nu acolo e problema, mi-a răspuns el răbdător, păstrându-şi calmul maiestuos.

—    Uşor de spus...

—    Problema dumneavoastră nu e fizicul, ci ceea ce credeţi despre cum este el perceput de către femei. în realitate, succesul pe care-1 avem sau nu la sexul opus nu are decât prea puţin de-a face cu aparenţa noastră fizică.

—    Dacă-i zic asta vecinei mele de 120 de kilograme, cu un nas ca un cartof, îmi trânteşte-n faţă un Big Mac triplu, pe care-l are permanent la îndemână, şi mi-l îndeasă pe gât până ce îmi iese ketchupul pe nas.

—    Nu aţi văzut niciodată persoane cu o înfăţişare foarte departe de canoanele frumuseţii, cuplate cu oameni atrăgători?
 
—    Ba da, sigur că da.

—    Majoritatea celor care au problema dumneavoastră au, altminteri, un fizic „normal", cu mici defecte asupra cărora se concentrează. O gură prea subţire, urechi clă-păuge, ceva colăcei pe abdomen, o uşoară bărbie dublă, un nas prea mare sau prea mic.
 
Li se pare că sunt prea scunzi, prea înalţi, prea graşi sau prea slabi şi ajung să se convingă singuri că aşa şi sunt. Când întâlnesc o persoană care ar putea să îi iubească, au o singură obsesie:
defectul lor. Si vreţi să stiti ceva?

—    Ce?

—    Au dreptate! Când ne vedem noi înşine urâţi, şi ceilalţi ne văd urâţi. Sunt sigur că femeile vă consideră prea slab.

—    Hopa...

—    Ceilalţi ne văd asa cum ne vedem noi înşine. Care este actriţa dumneavoastră preferată?

—    Nicole Kidman.

—    Şi cum vi se pare?

—    O actriţă excelentă, una dintre cele mai bune din generaţia ei. O ador.

—    Nu, vreau să zic din punct de vedere fizic.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0467 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.