Omul din eprubetă - Nichita Danilov

Omul din eprubetă - Nichita Danilov
-6%
Preț: 47,00 RON
50,00 RON (-6%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-8338-3
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 520
Format: 13x20

DESCRIERE

Omul din eprubetă - Nichita Danilov

 
... il lăsam un timp în plata Domnului şi abia când îl vedeam că se pierde de tot cu firea îi suflam fraza salvatoare. Vedeam atunci cum călcâiele încep să trepideze şi actorul îşi intra din nou în rol. Oho, câte perechi de pantaloni şi câte fuste cocoţate pe tocuri ca pe nişte catalige mi s-au perindat prin faţa ochilor, să fim sănătoşi.
 
O anumită grimasă interioară, o anumită stare de nelinişte sau, dimpotrivă, de siguranţă de sine se pot ghici privind cu atenţie cum vibrează dunga de la pantaloni! Cât despre încreţiturile de la fuste, acestea se mişcă parcă de la sine.
 
Fiecare fustă e ca un perpetuum mobile în interiorul căruia se ascunde, ca să zic aşa, dracul gol, pomădat şi pieptănat! Doamnele sunt numai zâmbet, numai lapte şi miere. însă, dacă te atingi de ele, laptele ia foc şi se umflă, revărsându-se din sâni.
 
Iar dacă nu te-atingi, iese şi mai rău. între femeile de pe Andromeda şi cele de aici nu-i mare deosebire. Ferească Dumnezeu să te apropii prea mult de combinezonul lor! Cum să vă spun, peste tot unde te duci în universul acesta, dai peste o Veronică sau peste o domnişoară Era în halat, ce-şi zice Beatrice, dar şi de femeia de serviciu ce şterge gresia cu mopul sau mătură pe scări! Ferească Dumnezeu să arunci o privire pe sub fustiţele lor!
 
Vorbeam însă despre dungile de la pantaloni. Meseria de sufleor m-a făcut să fiu extrem de sensibil la vibraţii. în cuşca mea mă purtam asemenea unui păianjen cu picioroangele aţintite în toate colţurile sălii.
 
Nimic nu scăpa tentaculelor mele. Nici un scârţâit de scaun, nici un căscat subtil, mascat de-o palmă, nici un clipocit de ochi sau pocnet de degete răsfrânte pe genunchi. Auzeam orice zgomot din culise. îmi întindeam timpanele şi îl culegeam de jos, depozitându-l în memoria mea ca într-o ladă!
 
Acolo se ascunde tot adevărul lumii de dincoace şi dincolo de mormânt! Aş putea să vă împui mult şi bine capul despre zgomotele pe care le-am auzit atunci şi pe care le aud, cumva, şi acum. Nu vreau însă să vă plictisesc. Diferenţa dintre sufleor şi actor e că primul joacă pentru el, pe când celălalt joacă pentru public...
 
CUPRINS:
 

Cartea întâi. Mormolocul
Cartea a doua. Escapada
Cartea a treia. Elohim

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0476 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.