Orașul (William Faulkner)

Orașul (William Faulkner)
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 632
Format: 13x20
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Orașul (William Faulkner)

 
... el şi cu Ratliff stăteau de vorbă împreună o mulţime. Pentru că, deşi Ratliff nu umblase niciodată pe la şcoli pe‑undeva şi tot timpul călătorea prin ţinutul nostru vânzând maşini de cusut (adică vânzând sau făcând schimb, sau negustorind orice altceva), şi pe el, şi pe unchiu’ Gavin îi interesau oamenii – cel puţin aşa zicea unchiu’ Gavin.
 
Pentru că ce crezusem eu dintotdeauna că‑i interesa pe ei era să ştie. Până atunci, adică. Pentru că de data asta era mult mai mult decât simplă curiozitate. De data asta era îngrijorare.
 
Noi prin Ratliff am început s‑auzim vorbindu‑se despre Snopes. Sau, mai bine zis, despre Snopeşi. Nu, greşesc: fusese un Snopes în cavalerie, sub comanda colonelului Sartoris, în 1864 – printre cei a căror treabă era să facă razii prin detaşamentele yankee, să le fure caii.
 
Numai că de data asta a fost un detaşament confederat care l‑a prins – pe Snopes ăsta – furând cai confederaţi şi se credea c‑a fost spânzurat. Eroare şi asta, evident, pentru că (îi spunea Ratliff lui unchiu’ Gavin), acum vreo zece ani, Flem Snopes şi cu un bătrân, care părea să fie tată‑său, au apărut deodată ca din senin şi au arendat o fermă mică de la Will...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1247 sec