Otet si mustar, produse pregatite in casa

Otet si mustar, produse pregatite in casa
Preț: 20,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 128
Format: 13X20
Categoria: Poti face singur

DESCRIERE

Otet si mustar, produse pregatite in casa - Andreas Fischeraurer 
 
Procedee/ metode de fabricare a oţetului
La fabricare oţetului se disting patru procedee principale:  
* Procedee de suprafaţă
-    Procedeul Orleans (metoda franceză)
*    Procedee de colectare/de prindere
-    Procedeul Boerhave
-    Procedeul butoiului rotativ
-    Procedeul Schutzenbach (după Johann Sebastian Schutzenbach)
-    Procedeul folosirii pompării în circuit sau a utilizării generatoarelor
*    Procedee submerse
-    Instalaţii mici fără turbină (procedeul -LABU)
-    Cazane mari de fermentaţie cu turbină
Procedee de fabricare a oţetului balsamic
 
Procedeele de suprafaţă
Toate procedeele vechi de fermentaţie sunt procedee de suprafaţă. Cele mai multe dintre ele se folosesc de mai bine de o sută de ani. La acest procedeu butoaiele nu se mişcă deloc, iar aerul intră în contact doar cu suprafaţa vinului. Hrănindu-se cu oxigen, culturile de bacterii vor rămâne la suprafaţa vinului, în majoritatea cazurilor se formează o „pojghiţă". Această aşa numită floare contribuie la fermentarea lentă a vinului. Atunci când temperatura este prea scăzută, în cele mai multe cazuri fermentaţia nu are loc.
„Floarea" este produsul acţiunii bacteriilor acetice şi a celorlaltor bacterii.

Procedeul Orleans
Principiul metodei: Se întrebuinţează butoaie cu o suprafaţă cât se poate de mare. Aerul intră în contact cu suprafaţa vinului facilitând contactul bacteriilor cu oxigenul.
Se pot utiliza următoarele tipuri de butoaie:
- Butoaie din lemn aşezate la orizontală - Recipiente plate cu înălţime redusă
-    Căzi acoperite în care nivelul lichidului să fie scăzut
 
CUPRINS:
 

Scurtă prezentare a oţetului   
Ce feluri de oţet există  
Oţetul de fermentaţie   
Oţetul macerat     
Cum se fabrică oţetul?  
Fabricarea oţetului acasă  
Fermentarea oţetului este un proces de oxidate
După fermentaţie   
Imbuteiierea      
Principiile de bază ale fabricării oţetului  
Ce trebuie si avem fn vedere?         
Informaţi despre condiţiile de viaţa ale microorganismelor
Evitarea apariţiei dăunătorilor şi a deteriorării produsului
Păstrarea igienei In încăperi şi instalaţii      
Respectarea normelor legislative               
Prepararea oţetului - materia prima
Bacteriile acetice                
Stabilirea tipului de bacterii    
Fabricarea oţetului 

 

............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0455 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.