Pământul iubit de zei

Pământul iubit de zei
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 668
Format: 14x21
Preț: 34,30 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

... ridicându-se ca să-şi întindă spatele şi dându-şi jos pălăria cea atât de dispreţuită pentru a-şi şterge fruntea, Tai zări nişte siluete apropiindu-se dinspre est prin iarba înaltă şi verde.
 
Ieşiseră deja din canion în spaţiul deschis al pajiştii. Asta însemna că fuseseră vizibile de ceva vreme, dar că el pur şi simplu nu le observase. De ce să le fi observat? De ce să se fi uitat?
 
Aici nu venea nimeni cu excepţia celor două trupe dinspre forturi, una odată cu luna nouă, cealaltă odată cu luna plină. Erau două persoane, văzu el, călărind pe cai micuţi, iar un al treilea cal venea în urmă cărându-le bagajele.
 
Se mişcau încet, fără grabă. Obosiţi poate. Soarele îşi începuse drumul spre apus şi razele lui cădeau asupra lor, împrumutându-le o strălucire vie în văpaia zilei târzii. Nu era vremea proviziilor dinspre Poarta de Fier.
 
Abia îşi luase rămas-bun de la Bytsan şi de la soldaţii tagurani. Şi oamenii care soseau de obicei erau mai mulți de doi și aveau o căruţă.
 
Şi cu certitudine nu ajungeau la lac în cea de-a doua parte a zilei, când ar fi fost siliţi să rămână peste noapte la el sau să se afle afară printre morţi după lăsarea întunericului.
 
În mod limpede ziua asta era înscrisă în stele ca una a schimbării. Călătorii erau încă la o oarecare depărtare. Tai îi mai privi o clipă, apoi îşi puse lopata pe umăr, îşi luă arcul şi tolba cu săgeţi – pe care le purta ca să se apere de lupi şi să vâneze câte o pasăre pentru cină – şi porni către colibă ca să-i aştepte acolo.
 
Era un gest de politeţe elementară, de respect arătat celor care-ţi călcau pragul casei, oriunde pe lume s-ar fi aflat aceasta, chiar şi aici, dincolo de graniţe.
 
În timp ce mergea îşi simţi pulsul iuţindu-se, zorit să prindă din urmă ritmul accelerat al lumii care revenea la el...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura fantasy

37,80 RON
42,00 RON (-10%)
Created in 0.0616 sec