Paradisul de la malul marii - Elin Hilderbrand

Paradisul de la malul marii - Elin Hilderbrand
Preț: 39,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-33-3828-1
Anul publicării: 2019
Pagini: 304
Format: 14X20

DESCRIERE

Paradisul de la malul marii - Elin Hilderbrand

 
... primele două apeluri fuseseră de la Marlo, asistenta lui Angie, dar al treilea fu chiar de la Angie, iar Madeline lăsă să intre mesageria vocală. Ştia ce urma să-i spună Angie, pentru că Marlo transmisese mesajul foarte clar: aveau nevoie de prezentarea noului roman până vineri.
 
Sau, cel mai târziu, luni. Afacerea lor se învârtea în jurul ter-menelor-limită.
Ascultând cuvintele lui Angie, Madeline ţinu telefonul la câţiva centimetri de ureche, ca şi când distanţa ar fi putut atenua impactul mesajului.
 
„Roman nou. Vineri. Cel târziu luni. După cum sunt sigură că ştii, Madeline.
Madeline era lângă bufetul din bucătărie, cu carneţelul de notiţe gol lângă ea. îşi scrisese romanul precedent, Islandia, încet - cum se scurge mierea rece dintr-un borcan.
 
Inaintase greu, rând cu rând, paragraf cu paragraf, dar traiectoria îi fusese dintotdeauna clară. Islandia fusese o poveste distopică despre Nantucket, cu acţiunea plasată în viitor, peste patru sute de ani. Insula era măcinată de Oceanul Atlantic din cauza încălzirii globale.
 
Toată lumea era condamnată, cu excepţia eroilor adolescenţi imaginaţi de Madeline, Jack şi Diane (numiţi după cântecul ei preferat din copilărie), veri de-al doilea, care supravieţuiseră într-o bărcuţă până la finalul romanului.
 
Madeline se inspirase din cele şapte luni pe care le petrecuse îngrijindu-şi socrul, pe Big T, înainte ca acesta să moară. Cancerul lui de prostată era în metastază şi îi atacase creierul, apoi ficatul şi, deşi o măcinase psihic pe Madeline, pentru imaginaţia ei fusese benefic.
 
Gândurile ei se învârtiseră atunci în jurul ideii de boală, de degradare a corpului, de disoluţie a omenirii. Apoi citise în The New Yorker un articol fascinant despre încălzirea globală (se abonase încă de la vârsta de nouăsprezece ani pentru a-şi lărgi perspectivele). Articolul spunea că dacă omenirea nu îşi va schimba tiparele de consum, insule precum Nantucket şi Marthas Vineyard şi insule-barieră precum Outer Banks vor fi acoperite de ape în mai puţin de patru secole...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0538 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.