Părul contează enorm - Dan Lungu

Părul contează enorm - Dan Lungu
-20%
Preț: 28,00 RON
35,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-46-7998-0
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 264
Format: 13x20

DESCRIERE

Părul contează enorm - Dan Lungu

 
Bătrânul, Ceauşescu şi planul
In casa aia a lui n-aveai loc să întorci o băşină, chiar aşa îi spusese. Şi Relu a dat din cap că da, că are dreptate, dar că ce poate el să facă. I-a spus ceea ce i-a spus dintotdeauna: „Rău ai făcut că ai plecat!“. A dat din cap că da, că rău făcuse că plecase, dar că nu s-ar fi întors nici să-l poleiască cu aur. I-ar fi lăsat totul, fără locul de la cimitir. Dar el nu şi nu.
 
Incăpăţânat ca mă-sa, ca tot neamul Teslarilor, pe care, când îi apucă, îi apucă. „Trebuia să-i zici că scoţi curul pe geam când ai o băşină!“, l-a sfătuit Vastiţa, după plecarea bătrânului. Relu nu i-a zis nimic, a lăsat-o să vorbească singură. Ca televizorul. S-a dus La Maiorul să tragă o Săniuţă. S-a dus agale. Bătrânul n-a mai trecut pe la ei.
 
Pe la soră-sa trecuse, i-a spus când s-au întâlnit în piaţă. îi mai aducea câte ceva, dar nu numai de asta venea. Mai era vorba de nişte procese, nişte pământ. „O să vină vremea când o să-ţi pară rău, ascultă-mă pe mine!" Şi Relu a dat din cap că da, că va veni, probabil, o astfel de vreme.
 
Vastiţa nu se arătase, stătea înghesuită în bucătărie. Dar nici el n-a întrebat nimic, de parcă nici n-ar fi ştiut că Relu e însurat. Ştia că din bucătărie se aude tot ce spune, aşa că şi-a deşertat tot sacul. Ca să audă şi Vastiţa, să nu creadă că se ascunde de ea. Dar cum de încăpea Vastiţa în bucătărie? îl pufni râsul. Şi-i trecu prin minte că o fi stând cu fundul pe geam afară, pe geamul de la bucătărie.
 
S-o creadă ea că nu aflase cum l-a comentat după ce a plecat. Vica îi spunea tot, aşa o obişnuise de mică. Vastiţa, cea care se făcuse cât o scroafă de când era cu Relu. „O duce bine, nimic de spus!“, vorba Vicăi. Făcuse nişte buci de n-aveai loc să te încalţi. Prostul de Relu muncea şi jumătate de bani îi aducea acasă. Ea îi scotea ochii că din când în când mai trage o vodcă. Tramvaiul opri brusc, săltându-i înainte. Apoi porni la fel de brusc.
 
Cineva zise că vatmanul e tâmpit, că parcă ar căra cartofi. Cineva de lângă el. Un ins mărunţel, cu venele de pe gât groase de-un deget şi cu un basc vişiniu pe cap. Doamna îi spusese că are cinci staţii, dar acum uitase numărătoarea. Mai sus de Fabrica de Lapte? Probabil că era bolnav, de avea nişte vene aşa de groase. Şi măcar de-ar fi fost gras, dar aşa sfrijit...
 
Mirosea a brânză. Insul mărunţel îl anunţă că-i curge ceva din geantă. Atunci îi spuse că are nişte caş proaspăt şi că se scurge zerul. Mărunţelul dădu din cap că pricepe şi întinse binevoitor cu piciorul pata de zer pe podeaua tramvaiului. I-ar fi dat o felie de caş, dar nu avea cu ce să o taie. Poate că venele se umflaseră în aşa hal de poftă, ca ţâţele la gravidă. Şi apoi, trebuia să coboare. Acum ştia exact unde se află...
 
CUPRINS:
 
Viaţa cu amănuntul (Marius Chivu)    5
Cheta la flegmă    11
De-a întunericul    21
Norii    34
Fotografiile mătuşii Eliza    55
Promisiunea    71
Cinci, cinci şi jumătate    82
Buldozeristul    91
Ca de fiecare dată     100
Bătrânul, Ceauşescu şi planul    112
Duminica domnului Chichifoi     124
Transnistria. La umbra statuilor lui Lenin    138
De vorbă cu Şopron    150
Părul contează enorm    169
Nevasta de la ora şapte    184
Dă-mi pace, îs transpirată!     192
Grădina lui Jurgen    204
A doua jumătate a zilei    230
Viaţa sexuală a planetelor    246

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

21,60 RON
27,00 RON (-20%)
21,60 RON
27,00 RON (-20%)
23,96 RON
29,95 RON (-20%)
32,00 RON
40,00 RON (-20%)
Created in 0.0788 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.