Pericolele percepției - De ce ne înșelăm în aproape toate privințele

Pericolele percepției - De ce ne înșelăm în aproape toate privințele
Preț: 59,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-722-348-4
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 368
Format: 14X21

DESCRIERE

Pericolele Perceptiei. De ce ne inselam in aproape toate privintele - Bobby Duffy

 
Pe baza unor cercetări exclusive, desfășurate în 40 de țări de firma globală de sondaje Ipsos, Pericolele percepției investighează de ce nu știm informații fundamentale despre lumea din jurul nostru...
 
.........
 
... mă simt privilegiat că am putut lucra în cadrul unor studii atât de fascinante şi diverse, care ne permit să înţelegem percepţiile greşite din multe puncte de vedere diferite.
 
Nu am niciun interes personal în a atribui părerile noastre greşite unei cauze anume sau în a susţine că există un singur mod de a le rezolva. Realitatea este că ele au cauze multiple şi reclamă măsuri diferite.

Un lucru merită evidenţiat: cred cu pasiune că faptele continuă să fie importante şi că pot juca un rol semnificativ în formarea părerilor şi a comportamentelor noastre. Şi mai cred că nu este corect să creăm sau să încurajăm percepţiile greşite doar pentru că ele ar corespunde scopurilor noastre sau pentru a profita de un lucru care pare adevărat.
 
Insă trebuie să recunoaştem că emoţiile şi tiparele noastre de gândire constituie părţi însemnate ale explicaţiei - o înţelegere mai completă a cauzelor care ne determină să ne înşelăm este singura noastră şansă de a ne apropia de realitate. Iar acesta este şi scopul: păstrarea unei înţelegeri a lumii bazate pe fapte.

Dar este loc şi pentru multă speranţă.

Starea reală a lumii în prezent şi felul în care ea s-a schimbat sunt, ambele, mai bune decât avem tendinţa să credem. S-au înregistrat progrese remarcabile în cazul multora dintre problemele sociale pe care le vom analiza.
 
Asta nu înseamnă că lucrurile sunt perfecte sau că nu am fi putut face mai mult, însă optimismul este justificat de multe dintre datele măsurabile.

Deşi multe dintre dovezile provenite din psihologia socială, asupra cărora ne vom concentra, evidenţiază cu claritate prejudecăţile noastre, acest lucru nu trebuie să ne facă să credem că suntem roboţi imuni la raţiune şi la noi informaţii...
 
CUPRINS:
 
Prefaţă          
Introducere. Pericole peste tot   

1.    O minte sănătoasă      
2.    Fantezii sexuale     
3.    E vorba despre bani      
4.    Inăuntru şi în afară: imigraţie şi religie     
5.    Siguranţă şi securitate      
6.    Distragerea atenţiei şi neimplicarea în politică     
7.    Brexit şi Trump: gândire deziderativă şi gândire greşită   
8.    Filtrarea lumilor noastre      
9.    Ingrijorări mondiale   
10.    Cine greşeşte cel mai mult?       
11.    Gestionarea percepţiilor greşite      

Pericolele percepţiei în România - o perspectivă locală     
Mulţumiri      
Note 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0506 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.