Perversii narcisici sau violenta invizibila - Jean-Charles Bouchoux

Perversii narcisici sau violenta invizibila - Jean-Charles Bouchoux
Preț: 37,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8560-86-1
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 184
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Perversii narcisici sau violenta invizibila - Jean-Charles Bouchoux

 
Perversiunile narcisice
Termenul „pervers“ a făcut parte mereu din limbajul uzual. Un şef care comentează ceva este pervers. O persoană seducătoare este imediat catalogată drept perversă. O dificultate care ne deranjează este un element pervers. În cadrul unei sesiuni de training, am abordat termenul „pervers“.
 
Am făcut turul mesei, întrebând care este primul cuvânt care le venea în minte participanților. Mi s-a spus: „vicios, corupt, imoral, rău, recalcitrant, libidinos, desfrânat, libertin, obscen, răutăcios...“ Fiecare avea propria definiţie a perversiunii.
 
Înainte de a aborda diferite concepte ale perversiunii, şi în special perversiunea narcisică, se cuvine să definim în totalitate accepţiunea. Într-adevăr, în psihopatologie, un termen poate fi adesea folosit cu un sens diferit faţă de limbajul uzual.
 
De exemplu, melancolia, cuvânt romantic pentru un poet, reprezintă o boală gravă în psihopatologie. Desigur, vom vedea mai departe că şi termenul „pervers“ are legătură cu moralitatea, însă doar morala n-ar fi de ajuns pentru a-l defini. Va trebui stabilită deci o definiţie prealabilă a cuvântului şi conceptele necesare abordării sale...
 
.........
 
... din propria experiență pot spune că victimele perversului prezintă adesea simptome traumatice asemănătoare cu cele ale victimelor războiului, luării de ostatici sau catastrofelor.
 
Astfel, studiind perversul narcisic şi mecanismele sale, vom înţelege că este nevoie de respectarea unei metode blânde şi structurate pentru a sprijini victimele.
 
Fie ca această lucrare să-i ajute pe unii să se reconstruiască, pe alţii să se readapteze şi pe oricine să înveţe să aibă grijă de sine în spiritul bunăvoinţei şi al respectului acordat diferențelor dintre oameni...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0517 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.