Pierduti in cartierul spaniol - Heddi Goodrich

Pierduti in cartierul spaniol - Heddi Goodrich
-10%
Preț: 44,99 RON
49,99 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-006-249-3
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 440
Format: 13x20

DESCRIERE

Pierduti in cartierul spaniol - Heddi Goodrich

 
... imediat ce am rămas singură, am aşezat lemnele pe jos şi m-am sprijinit de parapet, singura barieră în calea unei căderi libere de şapte etaje. „Tonight...'' m-am trezit şoptind în limba mea maternă fără să am nicio idee de cum aş putea continua fraza.

Un vânt îngheţat a ajuns până la mine, încărcat de miros de peşte şi ţiţei. Era mirosul golfului. Sub mine, oraşul strălucea până jos la mare, şirurile de lumini galbene ale felinarelor erau întrerupte ici şi colo de câte o perlă albă, bucătării în care nu se stinsese încă lumina.
 
Napoli nu dormea niciodată, niciodată cu adevărat. Chiar şi în inima nopţii, neoanele luminau, cu lumina lor economică şi antiestetică; rude încă treze loveau cu palma în masa din bucătărie în mijlocul vreunei discuţii aprinse, al unei glume, ori al unei mărturisiri.
 
Iar eu, ca un fluture de noapte, eram atrasă de acele străluciri albe. Dacă aş putea, mă gândeam, aş zbura până acolo şi aş intra pe fereastră. Aş rămâne acolo fără să fac niciun zgomot, confundându-mă cu tapetul, încercând să reînnod frazele lor frânte într-o poveste cu sens.

S-a auzit fluieratul unei sirene. Cine ştie de pe ce navă venea: în pecinginea neagră a golfului, navele-container erau invizibile. Luminile lor formau jocul „uneşte punctele" Era una dintre acele nopţi rare, foarte limpezi, în care nu se vedea nici măcar vulcanul în absenţa lunii.
 
Singurul indiciu al prezenţei lui erau casele luminate care-i schiţau conturul până unde se putea. De jumătate de secol, Vezuviul nu spunea niciun cuvânt, dar eu îl priveam prin perdeaua întunecată a nopţii, încercând să mi-l imaginez viu, în varianta în care scuipa flăcări, ca în tablourile în ulei din secolul al XIX-lea.
 
Il priveam atât de intens încât aproape credeam că puteam să îl readuc la viaţă doar prin voinţa privirii...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0466 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.