Pilotarea morţii. Fenomenologia morţii, volumul 1 - Ovidiu Victor Cosbuc

Pilotarea morţii. Fenomenologia morţii, volumul 1 - Ovidiu Victor Cosbuc
Preț: 55,00 RON
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-94621-4-0
Anul publicării: 2020
Pagini: 222
Format: 15x21

DESCRIERE

Pilotarea morţii. Fenomenologia morţii, volumul 1 - Ovidiu Victor Cosbuc

 

PREGĂTIREA INITIATICĂ A MURIBUNDULUI

Configurarea corpului eteric

De obicei, cel ce moare nu poate susţine în mod conştient această „încărcătură" a morţii. Trecerea în altă dimensiune, prin decorporalizare şi tăierea cordoanelor, presupune un pasaj asemănător intrării în somn, în zona REM. Cel ce îşi pierde conştiinţa, în timp ce adoarme şi nu reuşeşte să observe pasajul dintre starea de veghe şi starea de somn şi vis, nu va reuşi să trăiască în mod conştient momentul morţii, care este asemănător.

 

Cei mai mulţi nici măcar nu îşi dau seama că au murit, au nevoie de un timp pentru a se trezi şi a conştientiza că nu mai au corp fizic. În cazul maeştrilor iniţiaţi sau al şamanilor, aceştia sunt capabili să trăiască şi să conştientizeze pas cu pas trecerea prin moarte. Pentru a realiza această conştientizare, este nevoie de două lucruri.

 

Primul şi cel mai important este trăirea totală a prezentului, aici şi acum. Îl vom numi punctul zero sau Acasă. Putem sublinia faptul că Acasă nu e dincolo, Acasă este întotdeauna aici. E vorba de percepţia totală a momentului trăit la 360 de grade faţă şi interfaţă. Dacă trăiesc total aici şi acum nu mai există moarte şi nici trecere.

 

Am impresia că eu stau pe loc şi trec evenimentele pe lângă mine. Eu devin doar un observator. Observatorul este cheia cheilor. Întrebarea este: ce este Observatorul şi apoi, cine este el?...

...

 

... universul colapsat şi zona de umbră a esenţei luminoase ce este entitatea. În timp ce matricile se transformă, evoluează şi se dizolvă, entitatea este nemuritoare, este constanta fiinţei de lumină. Zona de întâlnire dintre entitate şi matricile în care se întrupează, sau cea mai înaltă matrice în care poate să se întrupeze, este corpul cauzal.

 

In acest fel înţelegem că entitatea este corpul nirvanic sau punctul zero, sursa, esenţa nemuririi trăind în eternul prezent. Oarecum este statică, întrucât nu participă la niciun fel de evoluţie, este Marele Observator. Vortexul de lumină ce iese din sursa sau starea nirvanică a fiinţei are o aparentă evoluţie, în sensul că se extinde în toate posibilele planuri, creând nucleul de lumină şi constanta oricărui Cosmos sau Univers al Multiversului.

 

În corpul cauzal ce urmează stării monistice reprezentată prin lumină, există toate posibilele evoluţii macro şi micro-cosmice ale corpurilor inferioare pe care le vom reprezenta prin cele cinci matrici despre care am vorbit...

 

CUPRINS:

 

INTRODUCERE... 4

 

CAPITOLUL 1 EXPERIENŢA MORŢII... 6
1. 1. Ce este moartea?... 7
1. 2. Redimensionarea sau evoluţia conceptului de Dumnezeu... 10
1. 3. Experienţa în apropierea morţii (NDE) sau a dedublării (OBE), în texte, de-a lungul istoriei... 16
1. 4. Cazuri de ieşire din corp în epoca modernă şi contemporană... 21
1. 5. Cercetări moderne şi contemporane cu privire la experienţa morţii    47

 

CAPITOLUL 2 CE ESTE MOARTEA DIN PUNCT DE VEDERE ŞTIINŢIFIC?... 64

CAPITOLUL 3 EXPERIENŢA ÎN APROPIEREA MORŢII (NDE)... 71
3. 1. Aspectul psihologic al morţii... 71
3. 2. Partea descriptivă. Preludiul morţii    75
3. 3. Dedublarea... 76
3. 4. Vizita călăuzelor... 90

 

CAPITOLUL 4 PREGĂTIREA INIŢIATICĂ A MURIBUNDULUI... 92
4. 1. Configurarea corpului eteric... 92
4. 2. Experienţa zonei de tranziţie între două lumi... 116
4. 3. Experienţe personale de dedublare... 129
4. 4. Evoluţia planetară şi cosmică a fiinţei umane... 143
4. 5. Moartea şi renaşterea Civilizaţiei umane... 168
4. 6. Confruntarea dintre experienţa directă şi limitele impuse de religii şi tradiţii cu privire la fenomenul morţii... 195

 

TABELE... 211
Protocolul de resuscitare... 211
BIBLIOGRAFIE... 214

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0525 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.