Pilotul lui Hitler. Biografia lui Hans Baur

Pilotul lui Hitler. Biografia lui Hans Baur
Preț: 52,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 375
Format: 17X24

DESCRIERE

Pilotul lui Hitler. Biografia lui Hans Baur - C. G. Sweeting
 
Secolul al douăzecilea a fost martorul mai multor masacre decât oricare alt secol, iar cel de-al Doilea Război Mondial a fost cea mai mare baie de sânge dintre toate. La peste cincizeci de ani de la încheierea acelui război, epoca nazistă continuă să exercite o fascinaţie macabră.
 
in cartea de faţă, încercăm să aducem o perspectivă nouă asupra acestui remarcabil capitol al istoriei moderne prin experienţa lui Hans Baur, pilotul personal al lui Adolf Hitler, care s-a aflat în poziţia unică de observator al evenimentelor importante care s-au sfârşit în ruinele cuprinse de flăcări ale celui de-al Treilea Reich.

în acea epocă a dictatorilor, în vocabularul nostru au intrat cuvinte noi precum „Fiîhrer", „conciliere", „Quisling (trădător)", „infanterist", „Stuka", „colaboraţionist", „Wehrmacht", „Blitzkrieg", „Stalingrad", „bombardament strategic", „Panzer", „Flak (artilerie antiaeriană)", „Ziua Z"; lista continuă la nesfârşit. Unele dintre aceste cuvinte continuă să fie familiare şi în zilele noastre, în vreme ce altele sunt acum demodate.

Pentru pregătirea acestei cărţi au fost utilizate multe surse, o mare parte fiind enumerate în note. Printre acestea sunt cuprinse în principal surse americane şi germane, dar istoriile orale au reprezentat şi ele o preţioasă sursă de informare. In această privinţă, aş vrea să-i adresez mulţumirile mele speciale lui Frâu Centa Baur, văduva lui Hans Baur, care mi-a furnizat cu amabilitate informaţii şi fotografii, oferindu-mi chiar şi o copie a memoriilor lui Baur pentru uzul meu personal.
 
ii sunt deosebit de recunoscător lui Klaus J. Knepscher, director acum pensionat al Lufthansa şi istoric al aviaţiei germane, care a intervievat-o pe Frâu Baur în numele meu. Pe Hans Baur nu l-a deranjat să-şi repovestească experienţele reporterilor şi istoricilor, iar Frâu Baur îi ascultase păţaniile de atâtea ori, încât le cunoştea pe dinafară.
 
De asemenea, Knepscher mi-a dat o mână uriaşă de ajutor, revizuindu-mi manuscrisul şi contribuind cu informaţii şi fotografii preţioase bazate pe propria lui experienţă vastă. Knepscher era deosebit de pregătit pentru a face acest lucru, deoarece Berlinul fusese căminul lui, fiind martor al multor evenimente dramatice ale anilor '30.
 
Inrolat în timpul războiului ca Lufiwaffenhelfer (în forţele aeriene), a făcut parte dintr-o echipă de artilerie antiaeriană înainte să intre în RAD, Serviciul Naţional de Muncă, pentru stagiul obligatoriu. Ulterior, s-a înrolat ca voluntar în forţele aeriene germane, urmând Şcoala de Aviaţie de Luptă, făcând instrucţia de pilot în perioada în care războiul lua sfârşit.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0649 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.