Pisica lui Dalai Lama si puterea lui miau

Pisica lui Dalai Lama si puterea lui miau
Preț: 22,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 231
Format: 11x18

DESCRIERE

Pisica lui Dalai Lama si puterea lui miau - David Michie

 
... in această continuare de la Pisica lui Dalai Lama şi Arta de a toarce, cititorii părăsesc lumea exotică şi fermecătoare a mănăstirii lui Dalai Lama din Munţii Himalaya şi aruncă o privire în mintea unei fiinţe delicios de imperfecte, aflate pe calea spre iluminare.
 
Însoţind-o pe PSS în călătoria ei, vei învăţa noi modalităţi de a te conecta la propria minte: încetinind ritmul, găsindu-ţi liniştea şi stăruind în strălucirea şi bunăvoinţa nesfârşită care constituie adevărata ta natură...
 
Din carte:
 
... cât de des, dragă cititorule, ai ocazia să analizezi o comoară rară şi sacră de foarte aproape?
 
Ştiam eu! Şi cu mă aflu în exact aceeaşi situaţie - de aceea, într-o dimineaţă târzie, l-am urmat pe Dalai Lama prin curte către o cameră adiacentă templului Namgyal. Aveam posibilitatea să fac exact asta.
 
Sfinţia Sa îi invitase şi pe câţiva lama seniori ai mănăstirii să i se alăture pentru a primi un oaspete. Vizita din acea dimineaţă era o chestiune de mare importanţă.
 
Musafirul, Lobsang Rabten, avea cam douăzeci şi ceva de ani şi fugise din Tibet cu numai o săptămână în urmă. Era extrem de agitat. Nici măcar nu putea privi în ochi un alt iama.
 
Subnutrit şi purtând nişte zdrenţe, era clar că fuga lui din Tibet - ca de altfel a celor mai mulţi refugiaţi — fusese un adevărat chin. Pusese pe o măsuţă din faţa lui o cutie din carton deteriorată.
 
Văzând cât era Lobsang de agitat, Sfinţia Sa ceru nişte ceai de unt tibetan de la bucătărie. Apoi se aşeză lângă el şi îi puse câteva întrebări despre satul lui natal. Musafirul său începu să se relaxeze după ce observă că ceilalţi lama îi cunoşteau pe unii dintre bătrânii din satul lui şi, mai ales, ca Dalai Lama îl ştia pe tatăl său pentru realizările sale ca meditator.
 
Aşezată lângă Sfinţia Sa, fară ca nimeni să chestioneze prezenţa mea, eram la fel de curioasă în privinţa cutiei din carton ca toţi ceilalţi din cameră.
 
— După invazia Tibetului de către chinezi în 1959, tata a scos altarul din casă şi a făcut un sanctuar într-o peşteră din apropiere, le spuse Lobsang preoţilor atunci când sosi ceaiul de unt, iar prezenţa lui Dalai Lama începu să-şi facă puternicul efect. Cunoştea foarte bine munţii.
 
Este o anume peşteră cu o intrare îngustă ascunsă, care se deschide într-o încăpere largă şi uscată Este perfectă pentru o capelă. In acel loc a pus tatăl meu statuile familiei şi a atârnat tablourile.
 
Timp de şaizeci şi cind de ani peştera a fost micul lui templu. Acum câteva luni, într-o seară, a fost un cutremur slab. Tata s-a dus la peşteră dimineaţa următoare, căci era îngrijorat.
 
Când s-a întors, ne-a spus că peştera era neatinsă - cu excepţia unui loc din spate, unde căzuse o stâncă. Stânca, pe care el o folosise pe post de raft, se prăbuşise de sus, însă el nu avea nimic de valoare acolo, numai nişte beţişoare parfumate.
 
De-abia câteva zile mai târziu, când a analizat cu mai multă atenţie pagubele, a observat chiar în spate un obiect de culoare închisă, lângă locul unde căzuse acea stâncă. Era un săculeţ din piele care conţinea un tub metalic foarte vechi. Sigilat...
 
............
 
... de-a lungul anilor am auzit vorbindu-se ocazional despre tradiţia textelor ascunse Cunoscute sub numele de terma. Multe dintre acestea erau scrise de maeştri meditatori care aveau o perfectă clarviziune, iar apoi erau ascunse.
 
Credeau că textele aveau să fie descoperite şi să ofere revelaţii la timpul potrivit, cand aduceau cel mai mare beneficiu. Acel moment putea fi chiar si sute de ani mai târziu. Ideea că acest tub putea conţine o terma era uimitor!
 
Lobsang începu să deschidă cutia de carton, rupând banda maro folosită pentru a asigura capacul, şi desfăcu părţile laterale. îndepărtă apoi câteva straturi de hârtie şi material. în cele din urmă, ajunse la o eşarfă albă, veche.
 
Spuse că bunicul lui li prezentase odată eşarfa celui de-al Treisprezecelea Dalai Lama, predecesorul Sfinţiei Sale, şi că fusese înfăşurată peste statuia lui Buddha din centrul altarului aflat în peştera tatălui său. In ciuda timpului, vechea eşarfă, sau katag, mai era încă albă; în mod evident fusese făcută dintr-un...
 
 
CUPRINS:
 
Prolog
 
Capitolul unu
Capitolul doi 
Capitolul trei 
Capitolul patru 
Capitolul cinci 
Capitolul şase
Capitolul şapte
Capitolul opt 
Capitolul nouă 
Capitolul zece
 
Instrucţiunile de meditaţie ale lui PSS

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0505 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.