Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Plante si miresme Biblice

Plante si miresme Biblice
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 271
Format: 16x23
29,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Plante si Miresme Biblice. Hrana pentru Suflet si Trup - Ovidiu Bojor

 
... Dumnezeu a inzestrat plantele cu frumusete, cu gratie, dar si cu proprietati vindecatoare si nutritive: ele au fost create, potrivit Vechiului Testament, pentru a ne mangaia sufletul si a ne vindeca si hrani trupul.
 
Autorii acestei carti extraordinare, "Plante si miresme biblice”, acad. dr. Ovidiu Bojor si col. farm. Dumitru Raducanu, descifreaza structura informationala a unui numar de aproximativ 90 de plante cu puteri terapeutice, mentionate in Vechiul si-n Noul Testament...
 
Din carte:
 
IEDERA

In limba română: „Iederă”; în franceză: „Lierre grimpant”, „Lierre commun”; în engleză: „Ivy”, „Common Ivy”, „English Ivy”;. în germană: „Efeu”, „Gemeine Efeu”. Denumirea ştiinţifică: Hedera helix. Familia Araliaceae.
 
Menţiuni şi semnificaţii biblice
Iedera apare în descrierea procesiunilor dionisiace, procesiuni cu caracter orgiastic, la care Iudeii erau obligaţi să ia parte, împotriva voinţei lor, de Grecii stăpâmtori: „Printr'o nenorocită silnicie erau aduşi în fiecare lună, în ziua de naştere a regelui, să ia parte la un ospăţ de came jertfită, iar când venea sărbătoarea lui Dionisos erau siliţi să meargă, încununaţi cu iederă, în alaiul lui Dionisos.” (V. T., Cartea a doua a Macabeilor 6: 7, BVA, pag. 1427).
 
Printre abuzurile lui Ptolemeu e şi acela de a fi poruncit ca toţi Iudeii să fie „înscrişi de-a valma printre poporul de rând”, ridicându-le implicit dreptul de a se socoti „poporul ales”, şi ca aceia care au fost deja înscrişi „să fie însemnaţi cu semnul lui Dionisos, o frunză de iederă încrustată pe trup, şi trecuţi astfel în rândul celor cu dreptul de a fi cruţaţi” (V. T., 3 Macabei 2: 28, 29, BVA, pag. 1446).
 
Descriere ştiinţifică
Liană agăţătoare, lungă de până la 20-30 m, cu frunze verzi şi iama. Dacă nu are un suport (arbori, ziduri), devine târâtoare, cu rădăcini adventi-ve pe tulpini sau cu peri sugători pentru fixare.
 
Frunzele sunt de două feluri: cele de pe ramurile florifère sunt întregi ovat rombice, iar cele de pe ramurile sterile sunt palmat lobate cu 3-5 lobi. Florile, modeste, se prezintă sub formă de umbreluţe galbene-verzui.
 
Fructele au formă de bace globuloase, la maturitate fiind negre-violacee. Plantă de umbră, preferă locurile umede, în special la câmpie şi în zonele deluroase, urcând până la 1500 m altitudine. Răspândită în arealul atlantic-mediteranean.
 
Compoziţie chimică
Principalii constituenţi simt saponozidele formate din glicozide ale hederageninei, hederacozidul C şi alfa-hederina, acid oleanolic, hederaco-zidele B şi beta-hederina. în totalitate, conţinutul în saponine este cuprins între 5-8%.
 
Frunzele de Iederă mai conţin steroli, flavonoide, polyalchine: falcarinol, falcarinone şi derivaţii acestora. Sterolii sunt reprezentaţi prin sitosterol, stigmasterol, colesterol, campesterol, alfa-spinasterol. Mai conţin scopolină, acid clorogenic, acid cafeic, germacrene, beta-elemene etc.
 
Acţiune farmacologică
Pielea şi mucoasele sunt sensibile la extractele de frunze de Iederă, ceea ce conferă acţiunea expectorantă şi antispastică. Tot extractul de frunze are acţiune antiparazitară, citotoxică şi antibacteriană. în special falcarinolul are proprietăţi antibacteriene, analgezice şi sedative.
 
Falcarinona împreună cu falcarinolul au acţiune antimicotică. Sunt citate şi alte acţiuni: astringen-tă, catartică (puternic purgativă), diaforetică, emenagogă, emetică, vasocon-strictoare, vasodilatatoare, vermifugă.
 
Utilizări
Diminuant al spasmelor bronşice, cu acţiune sedativă, indicată în mialgiile parestezice, sciatice, sacroiliace, reumatice etc.
 
• Are şi o acţiune bacteriostatică asupra bacteriilor Gram pozitive.
• Se recomandă şi în celulite, dar bine dozată, preferabil sub formă de produse fitoterapeutice standardizate.
 
..................
 
 
 
 
 
 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Remedii - Terapii complementare

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 1.8771 sec
loader
Caut in catalog...
loader