Platon, Opera integrală, volumul 2

Platon, Opera integrală, volumul 2
-8%
Preț: 87,40 RON
95,00 RON (-8%)
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-50-7401-2
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 688
Format: 15x21

DESCRIERE

Platon, Opera integrală, volumul 2 

 
...Euthydemos și fratele său, Dionysodoros, originari din Chios, apoi stabiliţi în thurioi, au fost personaje reale, chiar dacă un element imaginar de caricaturizare, tipic pentru o comedie, nu poate fi neglijat în prezentarea lor. Aristotel citează un paralogism atribuit primului, care nu se află în dialogul platonician omonim (NAILS, 176). Despre Dionysodoros vorbește și Xenofon în Amintiri despre Socrate (NAILS, 156).
 
Cleinias, ca și Alcibiade, cu care era văr primar, ori Charmides sau Lysis din dialogurile omonime, ori Hippocrates din Protagoras, reprezintă tipul adolescentului atenian de familie bună, menit unei cariere politice, și căruia Socrate își propune, aparent, să- i găsească cei mai buni educatori printre politicieni sau sofiști renumiţi, fără a reuși însă. Scena din gimnaziu de la începutul dialogului amintește de Charmides sau de Lysis.
 
Ctesippos, îndrăgostit de Cleinias, e un tânăr energic și certăreţ. Se arată insolent faţă de sofiști, iritându- se prostește mai ales când i se pare că aceștia îi ofensează iubitul. Nu înţelege nimic din valoa - rea filozofică pe care o poate avea sofismul și ia totul în chip rudimen - tar și personal. Nu foarte diferit sub acest aspect este și Criton, vechiul și credin - ciosul prieten al lui Socrate, altminteri îndatoritor întotdeauna și atent la detalii practice, excesiv preocupat de reputaţia publică a prietenului său, la fel ca în dialogul omonim, Criton. Astfel, la finele dialogului, Criton îi spune lui Socrate că a întâlnit un scriitor de discursuri nenumit (logograf) care, după ce a asistat la discuţia cu...
 
CUPRINS:
 
euthydemos
Introducere
text
cratylos
gorgias
menexenos
menon
phaidon
banchetul (symposion)
Anexa 1 (Gorgias)
Anexa 2 (Menon)
Note
Lista abrevierilor bibliografice

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0450 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.