Poarta Dervisilor - Ahmet Umit

Poarta Dervisilor - Ahmet Umit
-20%
Preț: 31,92 RON
39,90 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9789731501499
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 415
Format: 13x20

DESCRIERE

Poarta Dervisilor - Ahmet Umit
 
Fragment:
 
... după convorbirea avută cu mama aram perfect trează. Am deschis laptopul şi am făcut câteva însemnări legate de întâlnirile avute în acea zi. Apoi am deschis reportofonul şi am ascultat declaraţiile lui Serhad şi Nezihe.
 
Deşi nu existau deosebiri majore, am găsit două momente interesante. Primul se referea la faptul că cel care o scosese din foc pe Nezihe fusese Kadir Gemelek, iar cel de al doilea că pompierii fuseseră cei care îl salvaseră după a doua intrare în zona focului şi nu Serhad.
 
Cele două situaţii nu se regăseau în declaraţiile lor scrise, fn ziua următoare aveam să-l întreb pe Kadir Gemelek despre aceste lucruri. Asta dacă reuşea să mă înţeleagă şi să dea răspunsuri logice.
 
Deşi ele în sine nu aveau o valoare mare, aceste detalii aparent lipsite de importanţă duceau în final la rezolvarea problemei. Am închis reportofonul şi laptopul; mă aştepta o nouă zi grea şi trebuia să mă odihnesc. Am stins luminile şi m-am aşezat în pat.

Gândul mi-a zburat la întâlnirea dintre Shams şi Rumi. Părea mai degrabă o întâlnire aranjată şi nu una aflată la voia întâmplării, de parcă însuşi Domnul o poruncise. Shams nu făcuse altceva decât să pună lucrurile în mişcare cerându-i Domnului sâ-i dezvăluie chipul unuia dintre ''tainicii săi cei mai dragi” şi oferindu-şi capul drept plată.
 
Dar Rumi nu părea chiar atât de neştiutor de ceea ce se întâmpla. Oare nu se întâlnise el cu Shams în Damasc cu ani în urmă când îi spusese ''Oh, tu atotştiutor al acestei lumi, descoperă-mă”? Părea că întâlnirea lor era predestinată.
 
Destinul îşi juca rolul fără putinţă de a schimba ceva. El nu puteau face altceva decât să se supună. Fiecare capitol fusese scris deja şi fiecare concluzie trasă...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0508 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.