Poate ar fi bine sa discuti cu cineva - Lori Gottlieb

Poate ar fi bine sa discuti cu cineva - Lori Gottlieb
Preț: 44,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-33-4564-7
Anul publicării: 2019
Pagini: 608
Format: 13x20

DESCRIERE

Poate ar fi bine sa discuti cu cineva - Lori Gottlieb
 
... unul dintre paşii cei mai importanţi în terapie este să-i ajuţi pe oameni să-şi asume responsabilitatea pentru situaţiile dificile pe care le trăiesc, pentru că în momentul în care realizează că pot (şi trebuie) să-şi construiască propria viaţă, sunt liberi să iniţieze schimbarea.
 
Cu toate acestea, oamenii continuă să creadă că majoritatea problemelor lor sunt condiţionate de împrejurări sau situaţii - altfel spus, de aspecte exterioare. Iar dacă problemele sunt cauzate de toţi ceilalţi şi de toate celelalte lucruri, de chestiile de acolo, de ce să se deranjeze să se schimbe?
 
Chiar dacă hotărăsc să facă lucrurile altfel, nu va fi oare restul lumii la fel? Este un argument rezonabil. Dar nu aşa funcţionează, de obicei, viaţa.

îţi aminteşti celebra afirmaţie a lui Sartre, „Infernul sunt ceilalţi"? E adevărată - lumea e plină de oameni dificili (sau, aşa cum ar spune John, de „idioţi"). Pun pariu că ai putea numi instantaneu cinci oameni cu adevărat dificili - unii pe care îi eviţi continuu, alţii pe care i-ai evita continuu, dacă nu aţi avea acelaşi nume de familie. Dar uneori, mai des decât realizăm, acele persoane dificile suntem chiar noi.

Acesta este adevărul - uneori iadul suntem chiar noi. Uneori, noi suntem cauza problemelor noastre. Şi dacă putem renunţa la felul nostru de a fi, ceva uluitor se va întâmpla...
 
CUPRINS:
 

1.    Idioţi   
2.    Dacă şi numai dacă  
3.    Pas cu pas   
4.    Cea deşteaptă sau cea sexy? 
5.    Namast'ay in bed  
6.    In căutarea lui Wendell  
7.    Când începi să înţelegi          
8.    Rosie   
9.    Instantanee  
10.    Viitorul reprezintă şi prezentul
11.    Adio, Hollywood 
12.    Bun venit în Olanda  
13.    Cum gestionează copiii suferinţa
14.    Harold şi Maude   
15.    Fără maioneză   
16.    E ce trebuie   
17.    Fără amintiri sau dorinţe

 

............

 
 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0471 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.